Clicky

VCN heren pakken winst in Tilburg, dames verliezen ondanks voorsprong

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen zaterdag stond voor zowel de heren als de dames van VCN de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma.

HEREN:
VCN Heren 1 pakt de winst in Tilburg

Een week na de zeperd tegen Dynamo in eigen huis stond de uitwedstrijd tegen Tilburg op het programma. Een 'moetje' aangezien Tilburg op de 11e plek staat. Een overwinning hier betekent dat de degradatiezone voor de Capellenaren net na de winterstop al erg ver weg is. Iets dat een keurige prestatie zou zijn voor een promovendus!

De eerste twee sets waren vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Dynamo. Niet groots, wel degelijk. Via 25-20 en 25-19 stond er een duidelijke 2-0 voorsprong voor VCN op het scorebord. Helaas leek de 3e set óók weer op de wedstrijd tegen Dynamo. Zonde duidelijk aanwijsbare reden was de schwung weer volkomen weg en binnen no-time stond Tilburg via 25-17 op 2-1. Een vervelend de ja vu gevoel bekroop de Capellenaren maar ditmaal wisten ze het tij te keren. Via enkele goede invalbeurten van onder ander Rowan en Martijn stond er een duidelijke 25-18 op het bord waarmee de Capellenaren een 3-1 overwinning mee naar huis konden nemen.

Door deze overwinning staat VCN 16 punten boven de degradatiestreep en lijkt de promovendus zich te kunnen focussen op hoever het kan komen in het debuutjaar in de Topdivisie. Een mooie constatering voor de Capellenaren! Dit gaat komende week beginnen als titelkandidaat Reflex op bezoek komt in de Oostgaarde. De uitwedstrijd ging nipt met 3-2 verloren en Reflex verloor zaterdag thuis met 3-2 van Donitas. Er zal dus een getergd Reflex op bezoek komen en daarmee staat er een interessant potje op het programma!

DAMES:
Laudame Financials VCN Dames 1 verliest ondanks voorsprong

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar. Ondanks het nieuwe jaar was het de eerste competitiewedstrijd tegen IMS/Voltena D1. Sinds deze week is Juliëtte Mol bezig met revalideren van haar schouderblessure. Hierdoor komt Elles van VCN Dames 2 ons de komende weken versterken totdat Juliëtte weer inzetbaar is.

Na de nodige warming-up begonnen we aan de wedstrijd. We moesten een paar punten ingekomen maar met een goede pass en aanval kwamen we al snel op een voorsprong. De dames van Voltena liepen alleen ook weer puntjes in waarna het gelijk op ging. Helaas lag onze foutenlast op de big points te hoog en ging de eerste set naar onze tegenstander.

Onnodig verlies want we lieten goed spel zien. Dit konden we doorzetten in de tweede set en weer ging het redelijk gelijk op. De dubbele wissel kwam vaak aan bod en ook vanaf de service lijn wisten we druk te zetten. Helaas was het ook nu niet genoeg en trokken de meiden aan de overkant aan het langste eind.

De derde set; nu was het erop of eronder. We lieten met vlagen goed spel zien maar moesten een stap extra doen om punten mee te kunnen nemen vanuit Werkendam. De passlijn bleef goede passjes afleveren en er werd hard gewerkt in de really’s. We kwamen op een voorsprong maar lieten de tegenstander weer terug komen. Na een lange really wisten wij de set op tijd af te maken en was de wedstrijd nog niet gespeeld!

Dit spel moesten we doorzetten en hard blijven werken. Na de service serie van Maureen en een rode kaart stonden we al snel 19-12 voor. Een lekkere voorsprong om op door te spelen maar helaas was dit niet het geval. Na heel wat punten tegen en eigen fouten werd de stand weer gelijk getrokken. We wisten de set niet af te maken en hebben wederom de voorsprong uit handen gegeven. Daarmee eindigde de wedstrijd met een 3-1 verlies.

Met beter spel toch nog een hoop te verbeteren! We gaan deze week hard trainen en spelen volgende week weer in Sporthal Oostgaarde tegen Veracles D1.