Clicky

Koerswijziging Omroep Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Omroep Zuidplas gaat de programmering veranderen.

Beste kijkers en luisteraars van Omroep Zuidplas,

Helaas nemen twee gewaardeerde medewerkers afscheid van de omroep. Voorzitter Herman van Niedek blijft tot 1 februari verbonden aan de Omroep en blijft daarna zijn taken uitvoeren tot aan de overdracht aan het nader te vormen bestuur. Redacteur Kerkzaken Henk van der Wijngaard heeft besloten per direct zijn taken neer te leggen. 

Discussiepunt is geweest een nieuwe radioprogrammering met het doel de omroep een nieuw geluid te geven. Dit had de steun van de meerderheid van het bestuur en de redactieraad. Op grond van verschil in inzicht hebben beide heren geconstateerd dat zij daar niet mee konden instemmen. De nieuwe koers van de omroep heeft als gevolg dat alle programma's, waaronder de religieuze, zullen worden aangepast. De aanpassingen daaromtrent zullen met betrokken programmamakers worden besproken. Daarna zal de vernieuwde programmering van de omroep worden bekend gemaakt.

De gang van zaken op grond waarvan beide heren afscheid nemen betreuren wij, maar wij respecteren hun besluit. Tevens bedanken wij Herman van Niedek en Henk van der Wijngaard voor alle jaren van toewijding dat zij zich voor de omroep hebben ingezet.

Ondertekent namens;

Interim Bestuur
Peter Baur (interne zaken)
John Kreuger (programma directeur)

Redactieraad
Danny Govers (hoofdredacteur)
Hans Heesterbeek (TV redacteur)
Philip van Es (sport redacteur)
Sjoerd de Graaff (AV technicus).