Clicky

CAS CRM – ZVH houdt koploper in bedwang, minimale bezetting breekt dames Jumbo ZVH op

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in eigen huis tegen de koploper van de Topdivisie, Inter Rijswijk uit Rijswijk, de dames van Jumbo ZVH in Utrecht tegen het team van USV Protos.

HEREN:
Zevenhuizen, afgelopen zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in eigen huis tegen de koploper van de Topdivisie, Inter Rijswijk uit Rijswijk. Voor een grote schare supporters wisten de Zevenhuizense heren via de setstanden 25-20, 25-22 en 25-21 een mooie 3-0 overwinning te boeken. CAS CRM stuurde daarmee de koploper met lege handen naar huis en zorgde daarmee ook om dichterbij de top te komen op één punt achter Inter Rijswijk.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman kon niet optimaal beschikken over eerste spelverdeler Timothy Scheffers en stelde daarom Bram Wiltenburg op in de basis met Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. CAS CRM werd door Thomas van Rij met zijn service gelijk op het goede spoor gezet en Zevenhuizen kon door hun sterke service Inter onder druk zetten en wist aanvallend er goed door te komen en noopte al snel de coach van Inter Rijswijk om bij 14-11 een time-out te nemen, Maar met de sterke blokkering van Jan-Jaap van Schuylenburg kon Inter pas bij 16-12 de opslag terughalen. Aanvallend wist CAS CRM met Max Nieuwstad en Chris van Mullem de voorsprong uitbreiden. Bij 18-14 bracht coach Kristian van der Wel weer zijn tactische dubbele wissel binnen de lijnen. Timothy Scheffers en Gianno Beij kwam binnen de lijnen voor Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg. Voor CAS CRM was dat weer een extra stimulans en werd Benjamin Parkinson weer goed in stelling gebracht op het midden. Bij 21-19 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. CAS CRM bleef alert en Chris van Mullem had het winnende setpoint in handen en sloot deze set met 25-20 af. In de tweede set wist Inter Rijswijk in de beginfase een lichte voorsprong te nemen, die door de midden aanvallers Benjamin Parkinson en Jan-Jaap van Schuylenburg, telkens weer verkleind werd en bij 13-12 kwamen de Zevenhuizense spelers voor het eerste een punt voor. Serverend en aanvallend wist Thomas van Rij punten scoren en kwam steeds vaster in het spel en hield Inter Rijswijk in bedwang. Met 25-22 wist CAS CRM deze set binnen halen en een 2-0 voorsprong nemen.

De strijd in de derde set leek een kopie van de tweede set. In het begin hielden de beide ploegen elkaar goed in evenwicht en kon het veelkoppige publiek genieten van spannende rally’s die tot vreugde van de Zevenhuizense supporters in het voordeel van CAS CRM regelmatig uitviel. Ook nu weer wist coach Kristian van der Wel met zijn tactische dubbele wissels zijn team op voorsprong te laten komen. Bij 18-18 gaf Kristian van der Wel zijn team sterke aanwijzingen en werd de voorsprong mede door de blokkering en aanval van Chris van Mullem vergroot. Uiteindelijk wist Bram Wiltenburg met een tip-in het winnende punt te scoren en zo CAS CRM aan een 25-21 setwinst en de 3-0 te helpen. Door deze overwinning staat CAS CRM nog slechts één punt achter Inter Rijswijk en wist Zalsman Reflex de koppositie te grijpen na een 3-1 overwinning op het Capelse VCN.

De heren van CAS CRM spelen zondag 3 februari om 16.30 uur in Hengelo om het op te nemen tegen de nummer vier van de Topdivisie, Webton Hengelo, die slechts drie punten minder hebben.

DAMES:
Utrecht, zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in Utrecht tegen het team van USV Protos. In de eerste ontmoeting waren de Utrechtse dames ook al te sterk. Nu in deze uitwedstrijd, waar het team van Jumbo ZVH met een minimale bezetting, slechts zes speelsters, aan de wedstrijd begon. Na een moeizame strijd moesten de Zevenhuizense dames via de setstanden 25-15, 28-26, 25-12 en 21-25 Protos met 3-1 hun meerdere erkennen.

Coach René van Essen kon op het laatste moment niet beschikken over Sonja van Mil, die niet fit genoeg was om te spelen. Karen Knip kon gelukkig wel mee naar Utrecht, hierdoor was het team van Jumbo ZVH toch nog met zes speelsters aanwezig. De basis werd dan ook: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Karen Knip zonder een libero. Jumbo ZVH liep in de eerste set achter de feiten aan, mede door de sterke servicedruk van Protos en de Zevenhuizense passing liep niet goed. Protos nam met 25-15 deze set in bezit. In de tweede set wist Jumbo ZVH sterk te beginnen en had in de persoon van Marleen van Vliet de speelster die Prots met haar service onder druk zette. Ook de pass werd nu beter verzorgd en konden de Zevenhuizense dames in deze set zelfs twee setpoints bemachtigen. Helaas konden de dames dit niet verzilveren en kon Protos uiteindelijk de set met 28-26 winnend afsluiten.

Protos nam in de derde set het heft weer in handen en wist het niveau van de eerste set weer te pakken. Zevenhuizen kon niet onder de druk uitkomen en moest toezien dat de thuisploeg met 25-12 deze set won. In de vierde set wisten de Jumbo ZVH dames zich te herstellen en kon nu Protos wel onder druk zetten. Met snel aanvallend spel, waar Protos niets tegen in kon brengen liep ZVH naar een 21-25 setwinst toe.

De Zevenhuizense dames zijn door dit verlies weer gezakt op de ranglijst en zullen het komende zaterdag beter moeten doen. De dames spelen weer in Utrecht en nemen om 18.00 uur op tegen het derde team van VV Utrecht in de eerste ontmoeting in Zevenhuizen werd een 3-2 overwinning geboekt.

Foto: André Dirks