Clicky

VV Moerkapelle maakt er tegen WDS een sportief en spannende wedstrijd van

Copyright Omroep Zuidplas

VV Moerkapelle ontving zaterdag 1 februari bezoek van VV WDS.

Het was, op de uitwedstrijd na van 17 november jl., 5 jaar geleden dat WDS bij VV Moerkapelle op bezoek was geweest. De uitwedstrijd had Moerkapelle verloren dus er was veel aan gelegen om de hoger op de ranglijst staande tegenstander vanmiddag te laten zien wat Moerkapelle echt waard is. Moerkapelle kon vanmiddag achterin weer beschikken over de lang geblesseerd geweest zijnde Van den Berg, waarmee de gemiddelde leeftijd van de achterhoede weer daalde tot onder de 21 jaar.

WDS begon het beste aan de wedstrijd en zette direct druk naar voren. Van meet af aan moest keeper Sloof al enkele keren goed optreden op door de regen spekgladde veld vanmiddag. Na de eerste aanvalsgolf van WDS kreeg Moerkapelle al meer vat op het spel van de tegenstander. Halverwege de eerste helft kreeg Verweij na een mooie pass van Van der Bas een dot van een kans om de score te openen. Hij kiste evenals dat de rebound door Den Ouden niet kon worden benut. Na een half uur spelen was het van Dommele die net te laat door had dat de bal niet achter behoefde te gaan. Het vlagsignaal van de assistent was onverbiddelijk, anders had dit wederom een volgende grote kans opgeleverd. Moerkapelle bleef aandringen combineerde er op het middenveld op los maar de overtuiging ontbrak en ook schieten was er vanmiddag nog niet bij. Zo kregen Van der Hoven en van Dommele kansen daartoe. In de slotfase van de eerste helft werd keeper Sloof wederom door WDS getest en onder schot genomen. Hij stond zijn mannetje vanmiddag.

De tweede helft begon wederom spannend voor Moerkapelle. WDS kreeg direct al een vrije trap die  door keeper Sloof tot twee keer toe werd gekeerd. Daarna pakte Moerkapelle de draad weer op en bijna de gehele tweede helft de aanvallende partij. Dat bracht WDS slechts tot enkele maar wel gevaarlijke uitvallen. Halverwege de tweede helft meende Moerkapelle aanvallers hands te hebben gezien in het strafschopgebied, maar de goed leidende scheidsrechter had het niet kunnen waarnemen. Trainer Peters wisselde enkele aanvallers en dat bracht direct nog meer spanning te weeg. Van Beek kreeg een goede schiet kans. Hij plaatste de bal gericht richting de hoek van het doel maar de keeper Boerefijn van WDS was leek vanmiddag net als zijn kompaan niet te passeren en griste de bal uit de uiterste hoek. Het venijn zat vanmiddag echt in de staart van de wedstrijd. WDS kwam er aan het einde iets onder de aanvalsdrift van Moerkapelle uit. Een buitengewoon gevaarlijke aanval over links bracht de voorzet  loep zuiver op de voet van de spits. Dat leek een droevig einde te worden voor Moerkapelle, maar de bal belande op de rand van de paal en ketste gelukkiger wijze het doel uit! Het geluk was aan dit keer aan de zijde van Moerkapelle, maar het mooiste en spannendste moment van de middag moet nog komen. In de 90ste minuut ging Van Dam er nog eens van door maar kreeg een harde duw op de rand van het strafschopgebied. Tweede gele kaart was het gevolg voor Lemkes van WDS, Verweij nam de vrije trap op een prachtige wijze. De bal ging over de muur richting de kruising. Ogenschijnlijk zo op de beslissing af. Op boven natuurlijke wijze werd de bal op de een of ander manier toch geraakt en belande op de onderkant van de lat. De directe rebound leverde nogmaals een bal op de onderkant van de lat op die via de paal het doel uitschoot ! Dat was de laatste en beste kans voor Moerkapelle op de overwinning die onbegrijpelijk net niet tot stand mocht komen. Hoewel Moerkapelle de laatste en meer kansen heeft gecreëerd was het resultaat een min of meer terecht gelijkspel, waarbij beide keepers en veel geluk beide ploegen op de been hielden. Moerkapelle weet de nul meer en meer te houden en met iets meer geluk en overtuiging moet een overwinning binnen handbereik liggen. Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Sportief op het programma. De eerste competitie wedstrijd thuis wist Moerkapelle van hen te winnen.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Mischa Slingerland, Thom van den Berg, Thijs van Nieuwkoop, Davey Jager, Daniel van den Hoven, Jaron van Dommele, Brian Kuiper (18: Marnix den Ouden), Frank van der Bas (68: Joop van Beek), Michael Koolhaas (70:Timon van Dam), Harmen Verweij.