Clicky

Capellenaren kunnen favoriete ontwerp work-out kiezen

Copyright Omroep Zuidplas

“Bewegen en fit blijven is voor iedereen belangrijk en veel Capellenaren weten dat. De work-outs in de buitenlucht, zoals onder meer die in het Lijsterpark, zijn daarom ook in Capelle populair. 

Capellenaren kunnen vanaf vandaag stemmen op drie verschillende ontwerpen voor zo’n work-out voorziening, die voor de zomer in het Schollebos wordt geplaatst,” aldus wethouder Harriët Westerdijk (sport).

Via de website www.kiescalisthenicsontwerp.nl kunnen Capellenaren tot 25 februari 2019 hun keuze voor een ontwerp van de zogenaamde calisthenics- en freerun-plaats aangeven. Daarna wordt bekend gemaakt welk ontwerp het is geworden. De work-out heeft een oppervlakte van 150m2 met daarop enkele toestellen.

Kracht en lenigheid
Het Engelse woord “calisthenics” is afgeleid uit twee Griekse woorden: ‘Kalos’ dat in het Nederlands ‘mooi’ betekent en Sthénos dat staat voor 'kracht' en zijn oorsprong in het oude Griekenland heeft. Calisthenics zijn oefeningen waarbij met een minimum aan apparatuur gewerkt wordt aan grote spiermassa’s of een lenig lichaam. Freerunning is een echte straatsport waarbij elk gebouw, trap of hek een potentieel gymnastisch voorwerp is om oefeningen bij te doen.