Clicky

Engelse act publiekstrekker op Open Dag van Comenius Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Comenius Nieuwerkerk liet de circa 750 bezoekers van de Open Dag zien dat er versterkt Engels aangeboden wordt, en dat leerlingen er het Anglia- of Cambridge-diploma kunnen behalen. 

Daarvoor voerde de Engelstalige toneelgroep Phileas Fogg korte sketches op waarin leerlingen en ouders spontaan meespeelden. En er was nog meer te beleven op woensdag 30 januari.

De leerlingen uit groep 7 en 8 konden in de lokalen proefjes doen, legorobots programmeren en waterluizen onder de microscoop bekijken. Comeniusleerlingen liepen rond om het verhaal over de school vanuit hun perspectief te vertellen en hielpen bij de catering of in de gymzaal.

Unesco-school
Ook werd er informatie gegeven over de identiteit van de school, de schoolfeesten en de schoolorganisatie. Directeur Bas Visser verzorgde deze presentaties voor geïnteresseerde ouders en leerlingen. Hij vertelde ook dat Comenius Nieuwerkerk van plan is Unesco-school te worden, een lokaal van de toekomst in te richten én zonnepanelen te laten installeren om een duurzame school te worden. Directeur Visser kijkt terug op een ‘zeer geslaagde dag’ en hoorde in reacties van ouders terug dat ze de school ‘warm, gezellig, kleinschalig en overzichtelijk’ vonden.

Open Dag-Light
Voor wie de Open Dag heeft gemist is de Open Dag-Light op donderdag 21 februari een herkansing. Comenius Nieuwerkerk stelt de deuren dan open van 17.00-19.00 uur.

Meeloopmiddag
De meeloopmiddag op woensdag 13 februari is nog een andere mogelijkheid om een indruk te krijgen van het onderwijs op Comenius Nieuwerkerk. Tussen 13.30 en 15.00 uur worden er korte lessen gegeven voor leerlingen. 

Foto's: PR Comenius College