Clicky

PvdA/GroenLinks: 'Graag een schoolgebouw waar ook passend onderwijs in aangeboden kan worden''

Copyright Omroep Zuidplas

De fractie van PvdA/GroenLinks is blij met het realiseren van een tijdelijke school in Zevenhuizen.

''Maar, de PvdA/GL fractie zou graag zien dat er in de school ook ruimte is om mogelijkheden te realiseren voor passend onderwijs voor leerlingen die dit nodig hebben en dat de school goed en veilig bereikbaar is'', alsdus raadslid Martin Damen.

''Ook vragen wij de wethouder van onderwijs om de gemeenteraad vooraf te betrekken bij de vormgeving van de nieuwe permanente school in Zevenhuizen.
Mijn fractie is van mening dat de school, een brede school moet worden dus ook met kinderopvang, modulair gebouwd moet worden zodat de school eenvoudig is uit te breiden of weer kleiner te maken naar gelang de behoefte aan ruimte, de nieuwe school moet voldoende buitenruimte hebben en het liefst een groen schoolplein, een aansluiting op snel internet, energieneutraal, goed en veilig bereikbaar moet zijn en ook met een goed binnenklimaat bij extreme zomertemperaturen. Een school ook waarin de ideeën van de schoolbesturen en kinderopvang in mee zijn genomen. Een school bouwen komt niet vaak voor, daarom moet er goed worden nagedacht over hoe de school wordt vormgegeven en daarom vragen wij de wethouder om de gemeenteraad ook te betrekken bij dit vormgevingsproces'', vervolgt Damen.

In de gemeenteraadsvergadering van april komt de tijdelijke huisvesting aan de orde. Deze vergadering is live te volgen via Omroep Zuidplas.