Clicky

Recreatieschap laat inwoners meedenken over toekomstbeeld Hitlandselaan

Copyright Omroep Zuidplas

Het algemeen bestuur van het recreatieschap heeft besloten een participatietraject te gaan starten waarin omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen meedenken over het toekomstbeeld van de Hitlandselaan.

In december vorig jaar werd de al ruim 20 jaar bestaande discussie over de bomenrijen langs de Hitlandselaan weer actueel. Reden hiervoor is een naar het wegdek uitgevoerd onderzoek, waaruit duidelijk naar voren was gekomen dat zowel de staat van het wegdek als de algehele conditie van de bomenrijen te wensen overlaten. Doorslaggevend voor dit besluit om tot het omkappen van de bomen over te gaan was volgens het recreatieschap na onderzoek de veiligheid van de bezoekers aan het park.

Een eerste avond zal georganiseerd worden op woensdag 13 februari vanaf 18:00 uur op de vergaderlocatie Golfbaan Hitland aan de Blaardorpseweg 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Na de reconstructie wil het bestuur opnieuw een karakteristieke laan creëren en met dit als uitgangspunt is het bestuur van het recreatieschap een participatietraject gestart. In het kader van dit traject is nadrukkelijk gekeken welke mogelijkheden er zijn voor de Hitlandselaan in de toekomst, waarbij door middel van participatie voorkeuren kunnen worden uitgesproken.

Iedereen die graag wil meedenken over het toekomstbeeld van de Hitlandselaan kan zich inschrijven via info@hitland.nl.