Clicky

Barracuda strijd in de Nationale zwemcompetitie

Copyright Omroep Zuidplas

Dit weekend werd er gezwommen in Andel in de Nationale zwemcompetitie, (in de Nationale Zwemcompetitie strijdt Barracuda als vereniging samen met 32 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar.)

De wedstrijd begon met enkele estafettes 4x 50 meter vrijeslag; de jongens junioren behaalde een prima tweede plek, de dames junioren werden eerste. Aansluitend de senioren, Emiel verbeterde zijn 50 meter vlinderslag met 0,12 seconden. Denise verbeterde haar tijd op de 100 meter vrijeslag 0,07 seconden.

Op de 200 meter schoolslag bij de junioren verbeterde Anouchka haar tijd met 38 seconden en doorbrak daarmee de magische drie minuten grens. Bij de senioren zorgde Melissa voor het vuurwerk, met een verbetering van 1,5 seconden op de 200 meter schoolslag behaalde ze een club record. Afsluitend waren de estafettes 4x 100 meter vrijeslag ook hier behaalde de jongen de tweede plaatst en de dames, die met twee teams meededen, werden respectievelijk eerste en derde.