Clicky

Unieke Mexicaanse beelden bij Wereldwinkel Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Wereldwinkel Nieuwerkerk heeft in haar collectie een
aantal bijzondere beelden van de Mexicaanse kunstenares Amano.

Elk beeld is uniek. De vrouwenbeelden hebben een eigen naam. De beelden worden gemaakt in de door Amano opgerichte kleine fabriek. De lijven van de vrouwenbeelden worden gemaakt van klei met een mal. De armen en benen worden er apart aangezet. De beelden worden gebakken en dan van een witte coating voorzien.

Dit vormt een goede ondergrond voor de lagen verf die met de hand worden aangebracht. Als laatste gaat er een lichte coating overheen. Ook de vogels worden op dezelfde manier gemaakt. De beelden zijn bestemd voor binnen, ze zijn niet waterdicht. In de fabriek werken voornamelijk vrouwen. Ze krijgen de kans zich te ontwikkelen en onafhankelijk te worden.

Sommige echtgenoten van de vrouwen werken ook in de fabriek. Zij doen het zware werk. Kunstenares Amano is klein begonnen.

De Wereldwinkel is open: dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur. Adres: Dorpsstraat 51a, Nieuwerkerk aan den IJssel.