Clicky

VV Moerkapelle wint uitwedstrijd tegen Sportief

Copyright Omroep Zuidplas

Het eerste elftal van Moerkapelle reisde zaterdagmiddag af naar het Woerdense Verlaat om het daar op te nemen tegen de plaatselijk club v.v. Sportief.

Beide elftallen hebben op de ranglijst evenveel punten. Moerkapelle 1 had de laatste twee wedstrijden gelijk gespeeld. Voor Moerkapelle zou mooi zijn als er men er in slaagde om vanmiddag een overwinning te boeken. Dat kon daar wel eens lastig worden mede  gelet op het feit dat de centrale verdedigers vanmiddag door afwezigheid van Van Nieuwkoop debuteren op deze plaats en samen slechts 38 jaren tellen. Trainer Peters had de ervaren Van Dommele een linie laten zakken tot de rechtsachter positie. Hierdoor kwam een basis plaats vrij voor Den Ouden die terug komt van een jaren lange blessure. Er stond vanmiddag een loei harde westen wind over het veld. Dit zorgde er voor dat er bij tijd en wijle geïmproviseerd moest worden en maakte het normale spel erg lastig. In de eerste helft telden we langs de lijn telden we net iets meer Moerkapelle toeschouwers dan van Sportief.

Moerkapelle begon de eerste helft voor de wind en wist vrij snel al het initiatief meer en meer naar zich toe te trekken. De mee wind speelde daarbij ook een rol. Na enkele minuten schoot Jager hard en strak op doel. De keeper van Sportief moest een uiterste poging doen om de bal nog net over te tikken en hiermee was de toon gezet. Sportief probeerde tegen het aanvallende concept van Moerkapelle er zo nu en dan er met een counter uit te komen, maar de jongen verdedigers waren voor rust goed op hun hoede. Bijna halverwege de eerste helft zette Den Ouden met een goede pass op Van Dam de aanval op. Van Dam rende over rechterflank richting cornervlag en zette de bal haarfijn voor. Het was de meegekomen en aanstormende Den Ouden zelf die de bal hard en keurig in het doel kopte. De voorsprong voor Moerkapelle was hiermee een feit. Direct er na kreeg Moerkapelle enkele kansen uit corners om de voorsprong te vergroten, dat lukte net niet. Na ruim een half uur spelen wist Sportief de aanval wat meer te vinden. Het eerste goede schot werd door keeper Sloof gepareerd. Enkele minuten later wist Jager mee naar voren te sluipen en de bal goed voor te zette op Koolhaas. Met een mooie en snelle voetbeweging wist Koolhaas de bal nog te raken en zo de 0-2 op het score te brengen. Dat was voor Sportief wel het signaal om uit een iets ander vaatje te gaan tappen. Slechts enkele minuten later al had Moerkapelle het geluk dat het harde schot van de spits van Sportief via de  op de binnenkant van de paal terug stuitte het veld in en alsnog in de handen van Sloof belande. Moerkapelle ging de rust in met een 02- voorsprong, maar wist ook dat het in de tweede helft als Sportief de wind in de rug kreeg het hier nog wel eens kon gaan spoken.

De tweede helft begon, zoals vele verwachten, met Sportief direct in de aanval. De jonge verdedigers moesten wennen aan het fysieke geweld van enkele tegenstanders. Al snel volgde een buitenspel doelpunt dat terecht keurig werd geannuleerd, maar na nog geen 5 minuten spelen ging het even mis achterin. Een hoge bal kon door beide verdedigers net niet worden weggewerkt, zij trachten de moeilijke bal toch nog voetballend op te lossen, maar daar zijn aanvallers soms wel slimmer in. De spits van Sportief kreeg hierdoor een open kans om de 1-2, de aansluitingstreffer te forceren en dat liet hij ook niet na. Daarmee was voor Moerkapelle weer alle hens aan dek, want er moesten nog wel 40 minuten worden gespeeld ! Moerkapelle herpakte zich enigszins en wist de aanval iets meer op te zoeken. De altijd lastige H. Verweij was vanmiddag goed aanspeelbaar en kreeg vele duwtjes en tikjes op de enkels te voorduren en ook regelmatig hiervoor de vrije trap mee, hetgeen enige lucht gaf voor de achterhoede. Sportief drong halverwege de tweede helft met de wind in de rug nog meer aan en ook Moerkapelle moest zo nu en dan aan de rem trekken. Een goed genomen vrije trap werd eerst nog door keeper Sloof over het doel getikt, maar de verdediging kon even later de goede aanval en het goede schot van Sportief niet pareren. Zo werd het na 70 minuten spelen alsnog 2-2. Trainer Peters bracht een extra middenvelder in voor een aanvaller. Vlak daarna schoot de beste speler middenvelder Mens van Sportief nog over het doel van Moerkapelle waarbij hij zich licht blesseerde.

Moerkapelle wist vanmiddag nog iets extra’s geven en gaf niet op. In de 80ste minuut kreeg H. Verweij de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij wist een verkeerde terugspeelbal op te pakken en de rush naar het doel te starten. Helaas liep hij iets te veel naar de flank en ging zijn schot net voor langs. Enkele minuten later was het Van beek die een vrije kopkans kreeg, maar ook deze bal ging net over.

Het was in de 86ste minuut Daniel van den Hoven die voor Moerkapelle de beslissing forceerde.

Sportief wist een goed genomen corner niet direct weg te werken. De altijd alerte Van de Hoven sloop in het strafschopgebied, met de rug naar het doel toe, brutaal tussen tegenstander en bal. Hij draaide kort en schot onberispelijk diagonaal de bal binnen. Een opluchting voor Moerkapelle dat vanmiddag in dit doelpunt rijke duel wel drie keer wist te scoren. Sportief probeerde in de laatste 7 minuten (3 minuten blessuretijd) nog wel het een en ander, maar het geloof in een puntje was er met die laatste mooie goal van Van den Hoven verloren gegaan.

Het hele elftal maar zeker ook het centrale duo had vanmiddag laten zien wat mogelijk is, als het geloof er vertrouwen goed zit. Volgende week speelt Moerkapelle 1 thuis tegen Rohda ’76 dat ongeveer gelijk op de ranglijst staat.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Jaron van Dommele, Mischa Slingerland, Thom van den Berg, Davey Jager, Daniel van den Hoven, Marnix den Ouden (46: Joop van Beek), Frank van der Bas (68: Joop van Beek), Timon van Dam (76: Piet Verweij), Michael Koolhaas, Harmen Verweij.