Clicky

Winst voor dames Jumbo ZVH in tumultueuze wedstrijd, CAS CRM – ZVH wint en stijgt naar tweede plaats

Copyright Omroep Zuidplas

De Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in eigen huis tegen GSC Haaglanden, de heren van CAS CRM-ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van SV Dynamo Apeldoorn.

DAMES:
Zevenhuizen - De Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in eigen huis tegen GSC Haaglanden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij het plotselinge overlijden van de 18-jarige, Lotte Sol die tien jaar bij ZVH Volleybal had gespeeld. Na de voorbereiding van de wedstrijd nam voorzitster Joke Scheffers-Veerman het woord en werd een minuut stilte in acht genomen.

Hierna werd de wedstrijd begonnen en werd er fanatiek gespeeld. Jumbo ZVH wist de eerste drie sets met 25-19, 25-19 en 25-23 winnend af te sluiten. Haaglanden getergd door de beslissingen van de scheidsrechter wist de bonus set met 21-25 te winnen.

Coach René van Essen kon weer beschikken over een ruime selectie en stelde de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter. Haaglanden wist door sterk aanvallend spel en goede blokkering direct een voorsprong te nemen (3-6). Maar nadat aanvoerster Michelle van der Knaap-Bijl aan de opslaglijn verscheen en met haar service de verdediging van Haaglanden onder druk te zetten en Jumbo ZVH naar een 12-7 stand bracht. De Zevenhuizense dames konden nu de voorsprong consolideren en wist de druk op Haaglanden vast te houden. Aanvallend wist Sonja van Mil haar punten mee te pakken en Zevenhuizen wist deze set met 25-19 binnen te slepen. In de tweede set namen de dames van Jumbo ZVH gelijk een voorsprong, deze kon nog door Haaglanden verkleind worden. Maar wederom wist Michelle van der Knaap-Bijl met haar service vanaf 16-15 naar 24-16 te brengen. Mede met behulp van een sterk blokkerende en aanvallende Mariëlle Gerritsen en Sonja van Mil. Uiteindelijk werd de eindstand van deze set op 25-19 beëindigd.

Coach René van Essen bracht Loeki Sterkenburg binnen de lijnen voor Tara van Zijl in de derde set. De aanvals combinaties met haar liepen niet geolied en daar kon Haaglanden van profiteren en die zelf aanvallend veelvuldig wist te scoren. Toch kon Zevenhuizen langzaam maar zeker weer terug komen en bij 17-14 kwam Karen Knip voor Sonja van Mil in het veld. Ook nu wist Haaglanden de achterstand om te buigen en voor te komen, bij 20-22 nam coach René van Essen zijn tweede time-out en kon Karin Knip de opslag terug halen. In deze fase was het erg tumultueus, Haaglanden ageerde vaak bij de eerste scheidsrechter, terwijl de Jumbo ZVH rustig bleven. Bij 23-23 nam de coach van Haaglanden een time-out om zijn ploeg weer op de rails te zetten. Maar na twee sterke aanvallen van Marleen van Vliet wist Zevenhuizen deze set met 25-23 winnend af te sluiten.

Hierna kwamen de scheidsrechters naar het Zevenhuizense publiek om aan te geven dat zij niet zo hard mochten aanmoedigen. Omdat de tegenstanders er last van hadden, volgens het principe dat de thuisspelende ploeg altijd gesteund moet worden door hun supporters werd er alleen maar meer gesupporterd. In de bonusset, wist het getergde Haaglanden, die constant tegen de scheidsrechter had geageerd, Zevenhuizen beter onder druk te zetten. Bij 12-13 achter nam jeugdspeelster Tara van Es het spelverdelen over van Chiara Broek en wist haar team in de achtervolging te zetten. In de eindfase was de blokkering en service goed, maar Haaglanden liet zich niet meer verrassen en sloot deze set met 21-25 af en nam toch nog een punt mee naar huis.

Voor de dames van Jumbo ZVH zal de competitie op zaterdag 2 maart om 16.15 uur in Swanla tegen Studentfiets Switch weer spelen. De Zevenhuizense dames spelen eerst nog in de kwartfinale van de beker op maandagavond 18 februari om 20.00 uur in Swanla tegen het team van Van den Hengel Sovoco uit Soest.

HEREN:
Zevenhuizen - De heren van CAS CRM-ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van SV Dynamo Apeldoorn. Ook voorafgaand aan deze wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van de 18-jarige Lotte Sol, tot vorig jaar lid van ZVH Volleybal. Hierna kon de wedstrijd beginnen, in de eerste ontmoeting in Apeldoorn werd een benauwde 3-2 overwinning behaald, dus was het afwachten hoe het in deze wedstrijd zou gaan. CRM wist nu de leiding nemen en via de setstanden 25-22, 25-12, 20-25 en 25-21 met 3-1 winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Gianno Beij en libero Mika Prins. Gianno Beij opende set met een snoei harde smash en vanaf daar begon toch een gelijk opgaand begin. Dynamo wist door een sterk blok en aanval de Zevenhuizenaren tot 13-15 onder bedwang te houden. Na een sterke service van Timothy Scheffers en een goed blok van Thomas van Rij waren de rollen om gedraaid (16-15) Hierna ging het spel en het score verloop op en neer. Bij 20-19 voerde coach Kristian van der Wel weer een dubbele wissel uit, binnen de lijnen kwamen Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad voor Gianno Beij en Timothy Scheffers. Blokkerend kwam CAS CRM naar 23-21 en na een time-out van Dynamo wist Max Nieuwstad het setpoint op de borden brengen. Die niet verzilverd werd, maar door een gemiste opslag werd het toch 25-22 voor Zevenhuizen. In de tweede set ging CAS CRM door op de ingeslagen weg en wist nu met hun service Dynamo onder druk te zetten. Toch kon pas bij 7-6 het verschil gemaakt worden, blokkerend en aanvallend wist Thomas van Rij en Chris van Mullem de score naar 22-11 tillen. Met een sterke midden aanval van Benjamin Parkinson werd het setpoint gehaald en direct daarna verzilverd en de set met 25-12 winnend afgesloten.

In de derde set nam Dynamo wat meer het initiatief en hield de Zevenhuizense heren goed bij. CAS CRM wist nog aan de positieve kant van de score te blijven door de servicedruk die uit geoefend werd. Bij 17-16 nam Dynamo het heft in handen en kon de stand gelijk trekken en er over heen gaan. Bij 18-20 nam coach Kristian van der Wel zijn tweede time-out maar kon zijn team niet meer de injectie geven om de stand te veranderen. Bij 20-25 pakte Dynamo uiteindelijk de set in. Ook in de vierde set ging het gelijk op, pas na de kill-bloks van Benjamin Parkinson kwam CAS CRM op 14-11 en Jan-Jaap van Schuylenburg en Gianno Beij voor Thomas van Rij binnen de lijnen. Met een indrukwekkend blok scoorde Ludrich Inocente de 18-14. Dynamo coach wisselde in de eindfase nog, maar niets kon voorkomen dat CAS CRM met de laatste smash van Chris van Mullem deze set met 25-21 binnen haalde.

Afgelopen zaterdag werd het een gunstig weekend voor de Zevenhuizense spelers, naaste concurrent Inter Rijswijk verloor net als CAS CRM in Den Dungen met 3-2 en nu staan de Zevenhuizense met 1 punt voor op Inter Rijswijk op de twee plaats achter Zalsman Reflex. Die volgende week zaterdag tegen elkaar spelen.

Voor de heren van CAS CRM staat zaterdag 16 februari de uitwedstrijd in Tilburg op het programma dan spelen zij om 20.00 uur tegen Volley Tilburg.