Clicky

Laudame Financials VCN dames zetten zegereeks voort, VCN heren winnen spektakelstuk in het hoge noorden

Copyright Omroep Zuidplas

Zowel de dames als heren van Volleybalclub Capelle Nieuwerkerk kwamen afgelopen zaterag in actie.

DAMES:
Laudame Financials VCN dames 1 zet zegereeks voort

Na de onverwachte en mooie overwinning op VV Utrecht vorige week was het deze week zaak voor Laudame Financials VCN dames 1 om weer met beide benen op de grond te komen staan. De resultaten van de afgelopen weken waren goed voor ons vertrouwen en we spraken af dat ook deze wedstrijd tegen Rabobank Orion Volleybal er eentje was in de categorie ‘willen, niet moeten’. Op naar Doetinchem!

In de grote topsporthal leek het er even op dat we de wedstrijd in de schemering zouden moeten spelen, maar tijdens het inspelen begon de zon geleidelijk meer te schijnen in de hal waardoor we tegen de tijd van het eerste fluitsignaal voor iedereen in de hal overduidelijk te zien waren. Gezien de tijd van het jaar misschien niet ideaal voor onze witte huidjes, maar wel zo prettig voor de wedstrijd.

Na eerst tegen een kleine achterstand aangekeken te hebben kwamen we op stoom en konden we lekker ons eigen spel spelen. Goede verdedigende acties en mooie aanvallen zorgden voor de eigen punten, het goed zetten van de blokkering dwong Orion tot fouten. Tegen de 20 punten hadden we een marge van zo’n 7 punten opgebouwd. De machine haperde enigszins, maar uiteindelijk waren we op tijd bij de les en was de eerste set met 22-25 voor Laudame Financials VCN.

In de tweede set gingen we op dezelfde voet verder. De rommelige leiding door de scheidsrechter leek bij Orion voor meer frustratie en afleiding te zorgen dan bij ons waardoor Laudame Financials VCN makkelijker haar punten scoorden. Lange rally’s werden vaak winnend afgesloten en met 18-25 wisselden we weer van kant.

Hoe cliché, maar de derde set liet een ander beeld zien. Even wat meer problemen in de passing en veel eigen fouten in service en aanval zorgden ervoor dat Orion weer kansen rook. Die kans grepen ze ook met beide handen aan. Na een 18-25 winst voor de thuisploeg was er (minimaal) een vierde set nodig om één van beide ploegen tot winnaar uit te roepen.

Als we iets geleerd hebben in de loop van dit seizoen en wat zich nu begint uit te betalen, is dat we niet in paniek hoeven te raken als de tegenstander terugkomt van een achterstand. In de eerste set maken we het netjes af na een serie punten tegen van Orion en ook het verlies van de derde set brengt ons niet van de kaart. Ballen worden verdedigd en terug op de grond gelegd door mooie aanvallen en blokacties. Langzaam maar zeker vergroten we onze voorsprong en bij 15-25 vieren we onze derde overwinning op een rij. Eén waarmee we naar de vierde plek in de ranglijst stijgen!

Volgende week wacht Dros-Alterno dames 2. De uitwedstrijd eind december was veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen waarin vrijwel niets goed ging. Voor Laudame Financials VCN dames 1 dus zaak om een goede trainingsweek neer te zetten zodat we op zaterdag onze goede lijn voort kunnen zetten!

Zaterdag 16 februari om 19:30 uur, sporthal Oostgaarde in Capelle a/d IJssel…Tot dan!

HEREN:
VCN heren 1 wint spektakelstuk in het hoge noorden

Een week na de degelijke overwinning op VCV stond er weer een rit naar het hoge noorden op het programma voor VCN. De tegenstander van deze week was DIO/Bedum. Al jaren een vaste waarde in de subtop van de Topdivisie maar dit seizoen, geplaagd door blessures, verrassend genoeg slechts op de 9e plek terug te vinden. Dit weerhield ze er niet van om in Capelle met 3-2 te winnen; er was dus iets recht te zetten voor de Capellenaren.

De eerste set werd begonnen met Sharif, Ralph, Robert, Joost, Rogier, Daan en Martijn en werd meteen een kraker. Spectaculaire punten werden aan beide kanten afgewisseld met slordige foutjes waardoor de set alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk wist VCN het hoofd in de hectische slotfase het koelst te houden en de set met 26-24 binnen te slepen.

In de 2e set was VCN het echter kwijt. Gesteund door het enthousiaste publiek ging DIO steeds beter spelen en kregen de Capellenaren steeds meer moeite om de bal aan de overkant op de grond te krijgen. Verschillende wissels hadden geen baat en de gastheren trokken met een duidelijke 25-15 de stand gelijk.

In de 3e bleef het spelbeeld gelijk aan de 2e. Een sterker DIO wist de angel uit de aanval van de gasten te halen en hoewel het verschil kleiner was kwam de thuisploeg met een duidelijke 25-20 op een 2-1 voorsprong.

In de 4e set kreeg VCN, met onder andere een sterk ingevallen Boerefijn die vooral passend rust bracht, weer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot een gelijkopgaande set waarin VCN richting het einde een eindsprint wist te plaatsen en met 25-21 een verlenging afdwong!

De 5e set werd, net als de rest van de wedstrijd, een absolute thriller. VCN wist richting de kantwissel een voorsprong van 2 punten op te bouwen. Doordrukken lukte echter niet en DIO wist constant vlakbij te blijven waarna de Capellenaren uiteindelijk met een nipte 16-14 de winst mee naar het verre zuiden konden nemen! Een echt spektakelstuk waarbij het publiek (dat in grote getale aanwezig was en voor een lekkere sfeer zorgde) de grote winnaar was!

VCN heeft in een bizar programma nu maar liefst een volle maand vrij. Op 9 maart staat de eerstvolgende wedstrijd weer gepland. Dan staat de derby met Zevenhuizen op het programma. De thuiswedstrijd eindigde eerder in een 3-2 verlies na een 2-0 voorsprong. Tijd voor revanche!

Met dank aan Maureen Weernekers