Clicky

College Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Bergbanket B.V.

Copyright Omroep Zuidplas

Op 12 februari ging het college van Zuidplas op bedrijfsbezoek bij Bergbanket B.V. uit Moerkapelle. 

Tijdens het bezoek werden ervaringen uitgewisseld en zijn de mogelijkheden verkend om de ambities van elkaar te versterken. Het college van Zuidplas is van plan om dergelijke bedrijfsbezoeken frequenter te gaan doen.

Kijkje in de keuken
Bergbanket is een industriële bakkerij die ambachtelijke hoogwaardige producten produceert zoals krakelingen, kaneelstengels, crackers en beschuiten voor de Nederlandse markt. Zij exporteert deze producten ook naar de UK, USA, Scandinavische landen, België, Duitsland en Frankrijk. Bergbanket is een familiebedrijf opgericht in 1968 en inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met ca. 150 medewerkers.

Peter van den Berg, directeur en vierde generatie banketbakker, vertelt allereerst enthousiast over het ontstaan van het familiebedrijf. Ook al heeft het bedrijf een lange historie, het is tevens zeer innovatief. Het bijzondere hieraan is dat het ambachtelijke recept op grootschalige wijze kan worden geproduceerd. De crackers, beschuiten en krakelingen liggen in menige supermarkt in Nederland. Alvorens het college een rondleiding kreeg, vond er een interessante discussie plaats over duurzaamheid ambities van beide partijen. Tijdens de rondleiding kreeg het college een inkijkje in het indrukwekkende productieproces. De ambacht, passie van de medewerkers en de innovatie werden duidelijk zichtbaar.

Achtergrond bedrijventoer
Het college heeft in het collegeprogramma haar visie uiteengezet met als doel om samen verder te bouwen aan Zuidplas. Een gemeente waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. Daarbij zijn drie centrale thema’s benoemd: toekomstbestendigheid, inclusieve samenleving en verbindend bestuur. De bedrijventoer is een initiatief ontstaan vanuit voorgenoemde ambitie.
   
Ondernemers die interesse hebben om hier in de toekomst ook aan mee te doen, nemen contact op met de afdeling Economische Zaken van de gemeente Zuidplas via m.kuipers@zuidplas.nl.