Clicky

CuliNESSE verhuisd naar het Oeverpark

Copyright Omroep Zuidplas

Van donderdag 29 augustus t/m zaterdag 31 augustus is de negende editie van culinair muziekfestival CuliNESSE.

In verband met de start van de bouwplannen voor de huidige locatie op het noorderstrand, moet CuliNESSE verhuizen.

De organisatie maakte vandaag de nieuwe locatie bekend: "Festival CuliNESSE zal verhuizen naar het Oeverpark, aan de zuid zijde van het Nesselande strand. Een locatie waar het festival nog meer kan groeien in kwaliteit." aldus de organisatie.

Op 13 februari j.l. is de nieuwe locatie definitief bekend gemaakt: CuliNESSE zal verhuizen naar de andere zijde van het Nesselande strand; het Oeverpark. In 2018 is een grote publieksenquête afgenomen, waarbij is gekeken naar de wensen en feedback van bezoekers. "Ruimte, routing en drukte waren veelvoorkomende aandachtspunten. Door gebruik te maken van het strand voor de culinaire deelnemers en het Oeverpark voor het muziekpodium, wordt de beleving voor bezoekers een stuk ruimer. Ook zal er in 2019 een nieuw, derde podium, op het strand, bijkomen. Dus eten en muziek gaan nog steeds samen." geeft Brendo Festen van CuliNESSE aan. "We gaan investeren in een succesvolle verhuizing en een mooie editie in 2019."

De organisatie zal in maart een informatieavond houden om omwonende te informeren over de plannen. "Een van de redenen om deze locatie te kiezen is het feit dat we met CuliNESSE in Nesselande konden blijven. We streven naar een mooi festival, vooral voor en door de buurt. We gaan graag in gesprek met de direct omliggende bewoners." De woningen aansluitend aan het nieuwe terrein zullen spoedig een brief ontvangen met meer informatie. Voor vragen kan er contact worden opgenomen via info@culinesse.nl.

Festival CuliNESSE is inmiddels gestart met de kaartverkoop, die erg hard gaat. Met artiesten als Guus Meeuwis, BLØF, Clouseau, DI-RECT, Douwe Bob, Davina Michelle, Jett Rebel, Waylon en Wulf gaan de tickets met rap tempo over de toonbank. De organisatie verwacht spoedig de eerste festivaldag uit te verkopen.