Clicky

VV Moerkapelle verliest van koploper Gouda

Copyright Omroep Zuidplas

VV Moerkapelle speelde gisteren de inhaal- en uitwedstrijd in en tegen koploper Gouda.

De thuiswedstrijd in november jl. wist Moerkapelle1 de huid heel duur te verkopen en verloor in de laatste minuut met 1-3. Inmiddels staat SV Gouda 1 minimaal 6 punten los van nummer twee WDS, maar dan moet WDS twee inhaalwedstrijden wel winnen. Er is er Moerkapelle veel aan gelegen om de ongeslagen reeks van 4 wedstrijden voort te zetten.

De eerste 10 minuten in de wedstrijd waren zekert voor Gouda. Zij begonnen heel aanvallend druk te zetten en Moerkapelle moest achterin direct volop aan de bak. Na 5 minuten al kreeg Gouda een heel gemakkelijk gegeven vrije trap in het strafschopgebied te nemen. Jager zou de bal bewust hebben teruggespeeld ! Van den Hoven gooide zich vol op het schot zodat de bal caramboleerde op zijn achterwerk. Vlak er na kreeg de spits van Gouda een vrije loop maar ook die bal ging er niet in. Na een klein kwartiertje spelen wist Moerkapelle zich onder de druk van Gouda uit te werken en kreeg zelfs twee corner op rij te nemen. H. Verweij was voorin lastig te bespelen door de Goudsche verdediging. Hij werd regelmatig op de hielen en tegen de enkels geschopt, maar de leidsman zag hierin geen overtredingen. Halverwege de eerste helft redde keeper De Graaf goed op een schot van Gouda. Moerkapelle kreeg in de laatste fase van de eerste helft meer en meer het overwicht van het spel. Weer werd Verweij op het middenveld onderuit werd gehaald. De scheidrechter liet doorspelen maar de geblesseerde Verweij bleef liggen en Gouda voetbalde gewoon door tot een bijna kans voor het voel van Moerkapelle. Het was tekenend voor de middag hoe weinig Moerkapelle mee kreeg. Zo ging de wedstrijd de rust in met een 0-0 stand.

Ook in de te tweede helft begon Gouda in de openingsfase vol op de aanval, maar Moerkapelle pareerde aanvankelijk nu beter en kreeg zelfs de eerste kans in na de rust. Verweij speelde vanaf het middenveld Van Dam aan die de bal keurig voorzette maar Koolhaas kwam net iets te kort om de bal binnen te werken. Enkele minuten later was het Gouda dat een aanval over links opzette en de bal voorgaf. De bal zeilde net niet achter maar voorlangs en werd op rechts door de alerte aanvaller van Gouda opgepakt voordat de verdediging van Moerkapelle er erg in had dat de bal niet achter ging. Gouda aanvaller lag de bal terug op de kop van het strafschopgebied waar de aanstormende Goudse middenvelder de bal voor het inschieten had. Op het oog een mooie aanval die de thuisclub de  voorsprong opleverde in de 54ste minuut van de wedstrijd. Trainer peters wisselde de inmiddels aangeslagen H. Verweij en spits Koolhaas voor twee verse aanvalskrachten. Het volgende kwartier probeerde Moerkapelle met verschillende aanvallen de gelijkmaker aan te tekenen. In de 70ste minuut kreeg Moerkapelle een vrije trap op rechts, halverwege de helft van Gouda. Net als in de uitwedstrijd bleek dit een belangrijk wapen. Jager zette de bal aangesneden voor, Van Beek kopte de bal door en op links stond Van Dam geheel vrij om binnen te koppen. De gelijke 1-1- stand was hiermee weer een feit, maar dat was voor Moerkapelle helaas slechts van korte duur. Weer kreeg Moerkapelle voor een zeer lichte overtreding, nagenoeg om niets, een vrije trap tegen en nu was Van der Bas zelfs het slachtoffer voor de eerste gele kaart ! Dat was het ergste nog niet want uit die vrij gemakkelijk gegeven vrije trap zette de Gouda aanvaller de bal half hoog voor, in het niemandsland tussen verdediging en keeper. Verdedigers en aanvallers kwamen inlopen en de verdediger Jager was het ongelukkigst hij toucheerde de bal ongewild die langs de kansloze keeper binnenviel. De voorsprong voor Gouda was hiermee na 76 minuten weer een feit. Moerkapelle zette direct weer aan maar het werd steeds moeizamer, zeker nadat Van der Bas voor zijn tweede overtreding weer geel kreeg en moest vertrekken. Net als in de thuiswedstrijd wist Gouda, met een doelpunt waar een luchtje van buitenspel aanzat, in de blessure tijd de 3-1 op het scorebord te brengen. Koploper Gouda was heel blij met de drie punten en er zat Moerkapelle vanmiddag, niet alleen voetballend, weinig mee. Volgende week heeft Moerkapelle een weekje rust, vele andere elftallen spelen dan een inhaalwedstrijd. De week erna volgt de Zuidplasderby van Moerkapelle in de uitwedstrijd tegen Moordrecht.

Opstelling: Timo de Graaf, Pieter Verweij, Thijs van Nieuwkoop, Thom van den Berg, Davey Jager (80:Remon de Bruin), Daniel van den Hoven, Joop van Beek, Frank van der Bas, Timon van Dam, Michael Koolhaas(65: Jaron van Dommele), Harmen Verweij (61:Tim Koorevaar).