Clicky

Voorstel Capels college: Waterspeelplaats in Schollebos

Copyright Omroep Zuidplas

Het Capels college van B&W stelt de gemeenteraad voor om waterspeelplaats 'De Watervallei' aan te leggen aan de rand van het evenemententerrein bij de klimpiramide in het Schollebos.

Het voorstel is gebaseerd op de vele reacties van Capellenaren, die in januari en februari hun mening hebben gegeven over drie locaties die de gemeente voorstelde. Wethouder Ans Hartnagel: "Ik ben blij dat zoveel betrokken Capellenaren hun mening hebben gegeven. Dat is essentieel geweest voor het bepalen van de locatie die nu op tafel ligt."

Tijdens een druk bezochte informatieavond op 16 januari zijn drie voorstellen voor mogelijke locaties gepresenteerd. Belangrijke uitgangspunten voor deze locaties waren een aantrekkelijke omgeving, een zonnige plek met ligweide, centrale ligging, goede bereikbaarheid en minimale hinder voor de omgeving.

"Mooie plek voor sport, bewegen en plezier"
In totaal zijn 181 reacties binnengekomen op de voorgestelde locaties. De locatie aan het Hockeypad viel voor velen af, onder meer vanwege de korte afstanden tot de woningen in de buurt. Verder heeft een grote groep paardenliefhebbers gewezen op de gevaren van de aanleg van de waterspeelplaats bij een ruiterpad. Uit de reacties blijkt dat een waterspeelplaats aan de rand van het evenemententerrein in het Schollebos aan de westelijke zijde voor veel Capellenaren een goede optie is. Daar is bovendien al een klimpiramide, een speeltuintje en skatepark. Ook komt daar de work-out voorziening voor calisthenics en freerunning. Wethouder Hartnagel: "Zo ontstaat een mooie plek voor sport, bewegen en plezier in de buitenlucht."

Commissie- en raadsvergadering
Het locatievoorstel wordt op 4 maart in een commissievergadering van de gemeenteraad behandeld en op 18 maart in de gemeenteraadsvergadering. De vergaderingen zijn openbaar. Als de gemeenteraad de locatie op 18 maart vaststelt, wordt tot uitvoering overgegaan. Het streven is om De Watervallei voor de zomer van 2019 in gebruik te nemen. Er zijn op de voorgestelde locatie geen vergunningen nodig om de waterspeelplaats te realiseren.