Clicky

Cubaanse dominee in Ringvaartkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Op zondag 10 maart bezoekt de Cubaanse dominee Alison Infante Zamora de Protestantse Gemeente in Nieuwerkerk vanwege de ondersteuningsactie die de kerk organiseert in de 40-dagentijd vóór Pasen. 

Hij zal deelnemen aan de kerkdienst om 10.00 uur in de Ringvaartkerk (Ringvaartlaan 16 in Nieuwerkerk) en na afloop van de dienst met de aanwezigen in gesprek gaan over zijn werk onder kwetsbare mensen die het slachtoffer zijn van de economische crisis in Cuba.

De bevlogen predikant en zijn vrouw werken voor de Cubaanse kerk. Samen met hun gemeenteleden bieden zij vooral zieken, ouderen en jongeren hoop in een vaak uitzichtloos bestaan. Hun project wordt ondersteund door de landelijke organisatie ‘Kerk in Actie’ die de Cubaanse predikant laat overkomen om het werk beter zichtbaar te maken en de contacten met de kerken in Nederland te versterken. Het project is ook bedoeld om de Cubaanse gemeenteleden toe te rusten voor dit werk in hun eigen omgeving. Met de acties in de komende weken wil men in Nieuwerkerk tenminste € 2.000,- bijdragen aan dit project.