Clicky

Voormalig wethouder Arjen Hazelebach kandidaat voor het waterschap

Copyright Omroep Zuidplas

Op 20 maart 2019 vinden de verkiezingen plaats voor de waterschappen en voor de Provinciale Staten. 

Arjen Hazelebach is PvdA-kandidaat voor het waterschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). In de periode van 2010 tot na de verkiezingen in 2014 was Arjen wethouder in het eerste college van de nieuwe gemeente Zuidplas. Als bestuurder was hij verantwoordelijk voor Buitenruimte, Verkeer en Vervoer, Milieu en Duurzaamheid en de Recreatieschappen. In die tijd heeft de samenwerking tussen het waterschap en de gemeente Zuidplas vorm gekregen.

De afgelopen jaren heeft Arjen de PvdA-fractie van het waterschap geadviseerd over maartregelen die door de verwachte klimaatveranderingen moeten worden genomen. Hij heeft zijn ervaring als wethouder hierbij goed kunnen gebruiken. “De toenemende hoosbuien en ook de lange periode van droogte vereisen ingrijpende maatregelen. Het overtollige water moeten we goed en snel afvoeren”, aldus Arjen.
“Door de langere periode van droogte hebben we juist behoefte aan veel zoet water om de uitdroging van de ondergrond en de daling van het grondwater te voorkomen. Als we dat niet doen, zal de bodem nog meer dalen en grote schade kunnen toebrengen aan gebouwen en wegen”.

Toelichting
“Waterschappen krijgen meer taken en bevoegdheden door de klimaatveranderingen. Door deze veranderingen moeten we goed samenwerken met gemeenten, burgers en bedrijven” volgens Arjen. Het hoogheemraadschap voor Schieland en de Krimpenerwaard is het waterschap voor de gemeente Rotterdam ten noorden van de Nieuwe Maas tot aan de Schie, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel en delen van de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland, Gouda en Waddinxveen.