Clicky

Spannende Fortnite Battle in de Koperwiek

Copyright Omroep Zuidplas

De gratis online game Fortnite is mateloos populair onder jongeren.

Op vrijdag 1 maart jl. deden zo’n 24 fanatiekelingen mee aan de Fortnite Battle in de Koperwiek, georganiseerd door Welzijn Capelle, het Leger Des Heils en jongeren uit Schollevaar. Van begin tot eind was de spanning te voelen.

Als ‘avatar’ landen ze op een groot eiland, waar ze het tegen elkaar opnemen. De speler of het team die het langst overleeft, wint het spel. “Het was een groot succes!”, zegt jongerencoach Zandia Edhie Hoessein van Welzijn Capelle. “Er waren meer dan 60 jongeren aanwezig en ouders liepen in en uit. Elke deelnemer had een achterban die vanaf de zijlijn de deelnemers toejuichte.”

Jongere broertjes en zusjes durfden de strijd aan te gaan in de Fortnite Dance Battle-hoek en namen hun deelname bloedserieus! De hele avond zijn er topprijzen uitgedeeld zoals een echt Fortnite poppetje, Fortnite t-shirts en bekers voor de 1ste, 2de en 3de plek van het toernooi. Er waren veel lekkere snacks en drinken geheel gesponsord door Jumbo, Kwalitaria en Kip ik heb je. Met dank aan de Koperwiek voor het mogen gebruiken van het pand.

Informatief
Ouders kregen tussendoor informatie en voorlichting van Stichting Be Aware over gamegedrag en de risico’s ervan. Wat is gezond gamegedrag en wat ongezond? Fanatiek gamen is prima, maar wanneer is er een risico van verslaving? In de pauze verraste Stichting Confro met een sketch over wapenbezit en de game Fortnite en gingen zij de dialoog aan met de jongeren over dit onderwerp.