Clicky

CAS CRM – ZVH de sterkste in streekderby, dames Jumbo ZVH geven jeugd speelruimte

Copyright Omroep Zuidplas

Gisteren speelde de Zevenhuizenze heren van CAS CRM – ZVH de streekderby tegen het Capelse VCN. De dames van Jumbo ZVH kregen de hekkensluiter van de competitie, Velo uit Wateringen op bezoek. 

HEREN:
Zevenhuizen - In de streekderby van CAS CRM-ZVH met VCN uit Capelle aan den IJssel wisten de Zevenhuizense heren na een moeizaam verlopen wedstrijd toch de winst via de setstanden 27-25, 20-25, 25-17 en 25-15 met 3-1 te winnen. Hiermee blijf CAS CRM in de race om het kampioenschap.

Trainer/coach Kristian van der Wel begon de wedstrijd met de volgende basis: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De thuisclub had een moeizame start en na een lichte voorsprong nam VCN het heft meer in handen en noopte coach Kristian van der Wel bij 6-8 tot het nemen van een time-out. Dit had effect gelijk wist Benjamin Parkinson een punt te scoren en de opslag terug te halen. Hierna ontspon een gelijk opgaan de strijd,m waarbij Thomas van Rij veelvuldig wist te scoren. Bij 16-12 nam coach Ferry van Hal van VCN een time-out, dit had nog niet direct effect en hij moest dit bij 19-16 nogmaals herhalen. Langzaam kwam VCN dichterbij en bij 21-21 bracht coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel in stelling: Gianno Beij en Bram Wiltenburg kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad,deze bleven tot 24-23 binnen de lijnen staan. VCN wist weer op gelijke hoogte te komen en CAS CRM had drie setpoints nodig voordat Timothy Scheffers met zijn aanval de stand op 27-25 bracht. VCN startte de tweede set met meer vertrouwen en kon een voorsprong opbouwen. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles time-outs, wissels maar VCN bleef met hun sterke blokkering de Zevenhuizense aanvallen goed pareren. Uiteindelijk nam VCN deze set met 20-25 in hun bezit.

In de derde set stonden Ludrich Innocente en Gianno Beij binnen lijnen voor Jan Jaap van Schuylenburg en Max Nieuwstad. CAS CRM wist na de gelijk opgaande beginfase uit te lopen en moest coach Ferry van Hal vluchten in een time-out bij 14-10. De gastheren bleven VCN met een sterke service bestoken en liepen gestaag uit. Chris van Mullem wist zijn team naar het 24-19 setpoint te slaan en Ludrich Innocente kon dit punt binnen halen en de set afsluiten met 25-19. In de vierde set was de weerstand van VCN gebroken en liep, CAS CRM snel uit onder de service van Thomas van Rij naar 9-3. VCN kon niet terug komen en zag dat de achterstand op bleef lopen. Wat VCN coach ook probeerde met zijn wissels, niets lukte echt en met de laatste smash van Benjamin Parkinson werd deze set met 25-15 afgesloten.

Door deze winst blijft CAS CRM in het spoor van koploper Reflex, slechts één punt achter en nog vier wedstrijden te gaan.

Voor komende zaterdag staat de wedstrijd tegen MKB Accountants/VCV in Veenendaal op de rol, de aanvang is om 19.30 uur en ook daar moeten de Zevenhuizense heren voluit gaan om kansen te behouden.

DAMES:
Zevenhuizen, zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de hekkensluiter van de competitie, Velo uit Wateringen op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst moesten de Zevenhuizense dames winnen en dat werd dan ook gedaan. Via de setstanden 25-5, 25-11, 25,21 en 25-12 werd een 4-0 uitslag bewerkstelligd en dat betekende gelijk vijf winstpunten.

Coach René van Essen had bij deze wedstrijd zelfs twee assistenten, Karen Knip en Vera Bruggeman. Bovendien was selectie compleet en aangevuld met jeugd speelsters. Maar de volgende basis startte in de eerste set: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam, die deze taak vast van Kim Walter overneemt. Vanaf het begin wisten de Zevenhuizense dames de gasten onder druk te zetten en wist Marleen van Vliet met haar service als ondersteuning tot een 9-1 voorsprong te komen. Aanvallend zorgde Sonja van Mil daarbij voor de nodig punten. Velo had niet de macht om onder deze druk uit te komen en zag Jumbo ZVH verder uitlopen. De sporadische aanvallen van Velo werden door libero Jolien van Dam eenvoudig verwerkt en deze set ging met een sterke blokkering van Tara van Zijl en Marleen van Vliet met 25-5 in handen van Zevenhuizen. In de tweede set nam Demi van Es het spel verdelen over van Chiara Broek, toch wist Velo iets meer tegenstand te bieden, maar de dames van Jumbo ZVH gingen op de ingeslagen weg goed door. Bij 12-6 bracht coach René van Essen, de eerste jeugdspeelster binnen de lijnen, Loeki Sterkenburg nam even het serveren over van Mariëlle Gerritsen, ook nu werden er punten gescoord. De druk werd nog meer opgevoerd en de service was een sterk wapen van alle speelsters. De set werd door Sonja van Mil met haar service afgesloten bij 25-11.

Ook in de derde ging het score door, de service van Michelle van der Knaap-Bijl zorgde ervoor dat de stand van 5-2 naar 13-3 werd getild. In die fase waren de aanvallen van Mariëlle Gerritsen en Sonja van Mil doeltreffend. Bij 13-2 werd aan Zevenhuizense zijde een dubbele wissel uitgevoerd, Chiara Broek en Rianne Hulst kwam in het veld voor Michelle van der Knaap-Bijl en Demi van Es. De punten machine bleef op volle toeren draaien, maar halverwege stokte dit en wist Velo met hun service meer druk op de verdediging te zetten. Bij 22-17 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid en kwam er weer rust binnen het team. Uiteindelijk wist Jumbo ZVH deze set met 25-21 binnen te halen. In de vierde set kwamen Rianne Hulst en Loekie Sterkenburg vanaf het begin binnen de lijnen en wisten mede het goede spel op te pakken. Jumbo ZVH liep weer fors uit en Velo coach nam bij 8-1 zijn eerste time-out. Dit had effect en kreeg Velo weer de service, dat was van korte duur. De jeugd wist zowel serverend als aanvallend punten te scoren en zorgde dat de stand naar 16-5 werd getild. Bij deze stand kwam Sam Scheffers in het veld voor Michelle van der Knaap-Bijl en het team bleef doorgaan met scoren. De laatste jeugdspeelster die nog niet ingezet was werd bij 24-9 ingezet, Tara van Es nam het over van Chiara Broek, voor haar was het jammer dat op dat moment Velo een sterke serveerder had staan, die er voor zorgde dat de pass aan Zevenhuizense kant niet goed werd uitgevoerd en directe punten opleverde en zij niet echt in actie hoefde te komen. Toch wist Jumbo ZVH deze set met 25-12 winnend af te sluiten. Hiermee verdiende de thuisclub de volle vijf punten en stijgen ze een plaats op de ranglijst.

Voor de Zevenhuizense dames staat zaterdag 16 maart om 16.30 uur de wedstrijd tegen VSTS in Bodegraven op het programma en kan het een zware wedstrijd worden daar VSTS slechts twee punten achter Jumbo ZVH staan.