Clicky

VV Moerkapelle overtroeft VV Moordrecht in Zuidplasderby

Copyright Omroep Zuidplas

Moerkapelle 1 speelde zaterdag jl. op Sportpark “Het Lage” de Zuidplasderby in en tegen Moordrecht.

De thuiswedstrijd in oktober was een leuke wedstrijd waar beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Vorige week wist Moordrecht thuis te winnen van het hoog op de ranglijst genoteerde WDS en passeerde Moerkapelle net op de ranglijst. Moerkapelle wil graag weer eens enkele puntjes aan het totaal toevoegen. In aanwezigheid van wethouders De Haas en Schuurman van Zuidplas begon de wedstrijd onder leiding van de jonge S. van Egmond (de zoon van ....) in de stromende regen, maar wel met mooi vuurwerk, fakkels en spandoeken van Moordrecht zijde. Van Moerkapelle zijde was de harde kern van supporters ondanks het slechte weer weer langs de lijn.

Moerkapelle begon achterin noodgedwongen door enkele blessures, opgelopen afgelopen week tegen SCO ’63 uit, met een volstrekt andere opstelling. Trainer Peters koos voor het naar achterhalen van 2 middenvelders, Van Dommele en De Bruin en startte met drie aanvallers. Moerkapelle speelde de eerste helft schuin tegen de wind in en zoals gezegd in de stromende regen op een zwaar bespeelbaar natuurgrasveld waar zo hier en daar af en toe de plassen op zichtbaar waren.

Allen ingrediënten voor een ouderwetse derby. De eerste 10 minuten moest Moerkapelle echt wennen aan de zware omstandigheden, waar aanvaller van Dam met zijn favoriete slidings wel weg mee wist. Soms is dit ook wel oppassen geblazen. Na 12 minuten spelen kreeg Koorevaar de bal vanaf het middenveld goed aangespeeld, hij was zijn tegenstander te rap af, en zette de bal keurig voor. Het was Koolhaas die de bal op de pantoffel nam en keurig binnen schoot.

De 0-1 was hiermee een feit, maar de regen viel nog steeds met bakken uit de hemel en de wind was enorm heftig. De assistent scheidsrechter van Moordrecht trof het niet het stond met zijn gezicht vol in de wind en regen. Moordrecht zag dat Moerkapelle met de hardwerkende Verweij en Van den Hoven het overwicht op het middenveld in handen had en zette een tandje bij.

Halverwege de eerste helft bood dit kansen voor de linker aanvaller van de thuisclub. Tot twee keer toe resulteerde dit in een vrije loop op keeper Sloof af en tot twee keer toe wist Sloof knap met de benen te redden.

Dat hield Moerkapelle op de been en in de wedstrijd. Achterin werd de linie bij Moerkapelle daarna beter geslopen. Nog voor rust werd het droger en ging de wind iets meer liggen. Moerkapelle wist het heft weer in handen te krijgen en drong Moordrecht terug op eigen helft. Een vrije trap voor Verweij ging, zoals enkele ander kansen, over en een hele groet kans op de 0-2 liet Moerkapelle onbenut. De goede voorzet van Koolhaas wist Van Dam helaas niet binnen te glijden en ging voorlangs. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-1 stand.

Na rust nam Moerkapelle direct weer het initiatief in handen. Na 6 minuten spelen schoot een van de Moerkapelse spelers, na een afgeslagen corner, de bal hard op doel. In het strafschopgebied ging een arm van een van de Moordrechtse verdedigers omhoog en naar beneden waardoor hij de bal raakte. De goed leidende scheidsrechter nam dit ook waar en wees direct naar de penalty stip. De kans voor Moerkapelle om de voorsprong te vergroten. Dit keer nam Koolhaas het initiatief om de strafschop te nemen. Hij schoot de bal hard en zuiver langs doelman Van den Berg van Moordrecht. De verdiende 0-2 voorsprong stond op het virtuele bord. Waar Moordrecht daarna tevergeefs probeerde de aanvallen op te zetten wist Moerkapelle de tegenstander goed in de hand te houden. Zelden kreeg keeper Sloof meer een echt gevaarlijke aanval voor zich.

Moordrecht zwoegde en zwoegde verder op het zware veld. De gele kaarten volgde en enige onenigheid onderling werd zichtbaar in de 69ste minuut op het moment dat een van de middenvelders tot verbazing van vele de bal naar achter schoot in plaats van naar voren. Koolhaas zette de spurt in omdat de kans groot was dat de bal zou zijn achter gegaan, maar de bal verloor in het stroeve natte veld veel snelheid en Koolhaas was op tijd bij de bal. Nu was hij het die een keurige voorzet afleverde. De aanstormende Van Dam kopte de bal evenzo mooi langs de doelman.

 

Met de 0-3 stand was de wedstrijd met nog ruim een kwartier te gaan eigenlijk wel gespeeld. Trainer Peters wisselde zijn moe gestreden flank aanvallers en bracht enkele A-junioren binnen de lijnen.

Moerkapelle nam de punten verdiend mee naar huis. Van de wedstrijd konden we het meest genieten in de tweede helft toen het weer wat beter werd. Een mooie en belangrijke overwinning voor Moerkapelle in deze Zuidplasderby waarmee ze zich zo ook handhaaft op de koppositie van het rechterrijtje van de ranglijst, want de concurrentie blijft ook voor deze plaats heftig. Volgende week wacht er een tegenstander die hoger op de ranglijst genoteerd staat. Dan komt SC Woerden bij ons op bezoek.

Overigens was het goed toeven en nog lang gezellig in de kantine van plaatsgenoot Moordrecht.