Clicky

Lezing over Andy Warhol in pub van Swanla

Copyright Omroep Zuidplas

"Kunst elitair, stoffig en saai? " Niet als het aan kunsthistorica Wendy Fossen van Casa dell'Arte ligt.

Zij geeft geen droge lezingen maar vertelt met zo veel vuur en passie over kunst dat je voorgoed verkocht bent.
Andy Warhol is een kunstenaar die niet meer weg te denken is uit de moderne tijd. Van de effecten die op je foto's op je telefoon kunt loslaten, tot de vormgeving van producten en logo's. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Pop Art, en Andy Warhol in het bijzonder.

Als jongen legt hij al een tekentalent aan de dag en zal precies op het juiste moment de juiste dingen doen. Als startende kunstenaar in de naoorlogse jaren behoort hij tot de Pop Art beweging. Zijn eerste stappen zet hij in de reclame wereld en tekent hij advertenties en ontwerpt hij kerstkaarten. Hij wordt vooral bekend met zijn afbeeldingen en installaties van doodgewone voorwerpen, die hij tot kunst verheft. Dat alles, aangevuld met een groot ego en een aan exhibitionisme grenzend karakter, zorgt ervoor dat hij een wereldster wordt. Zijn zeefdrukken en schilderijen zijn ongekend populair in een stijl die direct herkenbaar is.
Tijdens de lezing zullen we Warhol's carrière van het begin tot het einde volgen, en dieper ingaan op een aantal thema's zoals het ontstaan van de Campbell soep blikken en de Brillo dozen.

Woensdag 20 maart 2019 in de pub van dorpshuis Swanla. Burg. Klinkhamerweg 86 te Zevenhuizen.
Aanvang: 20:00 uur  Kaarten:kosten  € 11,-. Vrienden van SBKZ krijgen  € 5,- korting.