Clicky

VV Groeneweg heer en meester in eigen huis tegen DOSKO

Copyright Omroep Zuidplas

Nadat Groeneweg vorige week haar eerste zege van het seizoen boekte op bezoek bij VELO, is ook de eerste thuisoverwinning een feit.

Op een winderig sportpark Van ‘t Verlaat wonnen de Zevenhuizenaren met 2-0 van DOSKO.

Gedurende het eerste kwartier leek DOSKO beter om te gaan met de verraderlijke weersomstandigheden. Met de wind in de rug schoten de bezoekers tweemaal van afstand op doel, maar even zo vaak wist doelman Timber Borst redding te brengen. De enige keer dat Borst geslagen was bracht de lat redding voor Groeneweg op een kopbal van Brian Kruf.

Kansen
Groeneweg voetbalde na een voorzichtig eerste kwartier beter en volwassener dan DOSKO. Dat resulteerde in kansen voor Luke Schaaf, die met een solo twee man passeerde en vervolgens naast schoot, en tweemaal Mike Karreman, die beide pogingen in de handen van doelman Koelewijn schoot.

Direct na rust bleek DOSKO nog niet wakker. Een voorzet van Robin Zuierveld viel pardoes voor de voeten van Freek Hoogeveen, die met een simpele voetbeweging de 1-0 op de borden zette. Voor DOSKO het signaal aan te drukken, maar tot echte kansen leidde dat niet.

Laat in het slot
Groeneweg kreeg op de counter de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Menig kans werd om zeep geholpen door eigen toedoen of toedoen van de assistent-scheidsrechter. Toch lukte het Groeneweg, al ware het laat in de wedstrijd, om de zege voor tijd al veilig te stellen. Robin Zuierveld schoot twee minuten voor tijd de bal diagonaal via de paal in de rechter benedenhoek.

Door de zege staat Groeneweg dertiende met negen punten. Nummer laatst VELO staat op vier punten achter terwijl de veilige elfde plaats waar Den Hoorn bivakkeert tien punten weg is.