Clicky

College Zuidplas doet mee aan actie NL Doet en houdt dorpsspreekuren

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 16 maart werkt het college mee aan een bijenwerkdag in de gemeentetuin in het kader van de actie NL Doet. Die dag staat bovendien in het teken van de dorpsspreekuren, die dit keer deels een andere invulling krijgen.

Bijenwerkdag gemeentetuin Moordrecht
Het thema van het Zuid-Hollands Landschap en hun vrijwilligersorganisatie De Groene Motor is NL-Zoemt. Vorig jaar zijn bijenhotels en nestkastjes opgehangen; dit jaar gaat het college op uitnodiging van de Milieuvereniging Zuidplas planten in de grond zetten, die bevorderlijk zijn voor de bijenstand. In de Stinzentuin gaat de schop ook de grond in. Een kleine groep buurtbewoners is daar al meerdere jaren bezig een rijkere plantomgeving te maken. Daarvoor organiseert de Milieuvereniging Zuidplas deelname aan de Landelijke Natuurwerkdag in het najaar. Eerder is al onderhoud gepleegd aan bomen, dus een aantal bijenhotels en nestkastjes moet een nieuwe plek krijgen.

Waterscouts
Burgemeester Servaas Stoop gaat ook aan de slag bij de waterscouts van Stichting Zeeverkenners De IJssel. Er worden enkele ramen vervangen en een deel van het gebouw wordt geschilderd. Wilgen worden geknot, houtsnippers aangevuld en een stuk van de stoep bij de fietsenstalling wordt opgehaald. Benieuwd naar wat de burgemeester gaat doen? Kom dan langs!

Dorpsspreekuren
De wethouders hebben op zaterdag 16 maart ook hun dorpsspreekuren in Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. In Moerkapelle houdt Jan Hordijk op zaterdag 30 maart het dorpsspreekuur. Inwoners kunnen kennismaken met de dorpswethouders en onderwerpen bespreken op een centrale plek in de dorpen. Ook kunnen inwoners op de kaart aangeven waar zij zich specifiek aan ergeren in hun directe leefomgeving. Wethouders krijgen daardoor meer inzicht in de zogenoemde ‘hotspots’.

Programma
Actie NL Doet
Zaterdag 16 maart: 9.00-10.00 uur
Bijenwerkdag gemeentetuin
Ingang vanaf Westeinde 1, Moordrecht, direct rechts het wandelpad naar beneden
Aanwezig: Burgemeester Servaas Stoop, wethouders Jan Verbeek, Daan de Haas en Jan-Willem Schuurman

Waterscouts
Zaterdag 16 maart: 10.30-12.00 uur
Aanwezig: Burgemeester Servaas Stoop
Stichting Zeeverkenners De IJssel, Van Gennepweg 5, Nieuwerkerk aan den IJssel

Dorpsspreekuren
Zaterdag 16 maart: 10.30-12.00 uur
Moordrecht, Winkelcentrum De Smidse: Jan-Willem Schuurman
Nieuwerkerk aan den IJssel, Winkelcentrum Reigerhof: Daan de Haas
Zevenhuizen, Jumbo Dorpsstraat: Jan Verbeek

Zaterdag 30 maart, 10.30-12.00 uur
Moerkapelle, Plus Moerkapelle: Jan Hordijk