Clicky

Collectief VV Moerkapelle gelijkwaardig aan SC Woerden

Copyright Omroep Zuidplas

VV Moerkapelle speelde gisteren(zaterdag) thuis tegen SC Woerden.

De tegenstander van vandaag staat tweede op de ranglijst en haalde uit de laatste 4 wedstrijden, evenals Moerkapelle, 7 punten. In de uitwedstrijd had Moerkapelle een punt veroverd en een strafschop gemist. Vandaag bleek de harde westen wind een grote plaaggeest voor beide ploegen. Echt voetballen was nauwelijks mogelijk.

Een vrijwel compleet Moerkapelle 1 startte de eerste helft met de harde wind in de rug. Wellicht de tos gewonnen met de gedachte om zo snel mogelijk het verschil te maken. Onder deze weersomstandigheden was het voor beide ploegen in het begin zoeken hoe te spelen. De wind was zeer bepalend. Moerkapelle met Van Dam, Koolhaas en Koorevaar in de aanval kon in de eerste helft dan ook volop tot aanvallen komen. Woerden had veel moeite om Van Dam af te stoppen.

In de 13de minuut Was het bijna raak. De keeper van Woerden kon de bal maar slecht wegkrijgen en de bal belande voor de voeten van Verweij. Hij schoot direct. Het schot spatte op de lat. Daarna was het Den Ouden die een kans kreeg om Moerkapelle op voorsprong te zetten.

Woerden moest al vroeg in de wedstrijd aan de noodrem trekken wat middenvelder Hamza de gele kaart kostte. Na een kwartier spelen wist Woerden voorzichtig iets meer onder het aanvallende spel van Moerkapelle uit te komen. Woerden was dan ook direct gevaarlijk.

Na 35 minuten spelen kon Woerden nog een keer ten aanval trekken. De bal werd hoog richting 16 meter gebracht. Van Nieuwkoop en de spits van Woerden sprongen beide op de rand van het strafschopgebied naar de bal en belande gezamenlijk op de grasmat, Moerkapelle verdediger bovenop, net binnen het strafschopgebied. Tot verbazing van vele zag de scheidsrechter van dienst in dit duel een vrije trap nee zelfs een strafschop ! De vrij gemakkelijk gegeven strafschop werd door keeper Sloof met een katachtige sprong uit de hoek getikt. Een knappe actie waarmee hij  Moerkapelle op de been hield.

Bij rust van de wedstrijd was het 0-0, hetgeen voor Moerkapelle, gelet op het spelbeeld een lichte teleurstelling moet zijn geweest.

In de tweede helft werd het speelbeeld, mede door de toenemende wind, anders(om). Hoewel Woerden naar later bleek er lang niet zoveel kansen wist te creëren als dat Moerkapelle voor rust had gedaan. Vrije trappen nemen was vanmiddag een kunst apart want de bal bleef uit zich zelf niet stilleggen op hert gladde kunstgrasveld. De keren dat Woerden gevaarlijk stichtte dan moest de Moerkapelse verdediging ook goed aan de bak. Van Dommele stond ook vanmiddag achterin weer zijn mannetje en kwam soms zelfs gevaarlijk mee naar voren.

Moerkapelle had de eerste helft een kleine voorsprong verdient en wellicht Woerden in de tweede helft. Zo moesten beide ploegen, net als in de uitwedstrijd, weer genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel, wat redelijk de krachtsverhouding ook weergeeft.  Dat zou je gelet op de ranglijst niet zeggen maar na twee keer blijkt dat toch wel. Een opsteker voor Moerkapelle dat nu van de laatste 7 wedstrijden, maar slechts 1 keer verloor van koploper Gouda. Volgende week wacht de verre uitwedstrijd tegen v.v. Kamerik dat 7 punten hoger op de ranglijst staat dan Moerkapelle.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Jaron van Dommele, Thijs van Nieuwkoop, Thom van den Berg, Joop van Beek, Daniel van den Hoven, Marnix den Ouden (69: Frank van der Bas), Tim Koorevaar (75: Remon de Bruin), Harmen Verweij, Michael Koolhaas, Timon van Dam (87: Pieter Verweij).