Clicky

Klinkende overwinning voor CAS CRM – ZVH, dames Jumbo ZVH kunnen goede start niet vervolgen

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag speelde CAS CRM-ZVH in Veenendaal tegen MKB Accountants/VCV, de dames van Jumbo ZVH speelden in Bodegraven tegen VSTS.

HEREN:
Veenendaal - Zaterdag speelde CAS CRM-ZVH in Veenendaal tegen MKB Accountants/VCV en wisten daar bijna foutloos een duidelijke 3-0 overwinning te boeken, via de setstanden 19-25, 17-25 en 15-25.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis op: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Gianno Beij en libero Mika Prins. De heren van CAS CRM begonnen overtuigend aan de set en wist hun gastheren met hun service onder druk te zetten en in no-time moest de coach van VCV bij 0-7 een time-out nemen. De Zevenhuizenaren gingen door en kon door hun sterke service zorgen dat de aanvallen van VCV geen probleem was voor hun sterke blokkering. Vooral Thomas van Rij en Chris van Mullem wisten te zorgen voor een serie punten met hun service. Aan het net zorgden de midden blokkeerders Benjamin Parkinson en Ludrich Inocente dat de punten binnen kwamen. CAS CRM nam met 19-25 deze set in hun bezit. Zevenhuizen verslapte niet en bleef ook in de tweede set de druk erop houden met hun service. De gastheren probeerden van alles, maar kon niet onder de druk uit komen en bij 14-20 voerde coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel uit. Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad kwamen binnen de lijnen voor Gianno Beij en Timothy Scheffers en zij stuurde CAS CRM naar een 17-25 setwinst toe.

In de derde set verslapte CAS CRM niet en ging op dezelfde weg door. Halverwege kwam Jan Jaap van Schuylenburg voor Ludrich Inocente in het veld en wist er ook als zijn medespelers er lustig op los te gaan met zijn blokkering. De Zevenhuizense heren wisten deze set in snel tempo met 14-25 winnend af te sluiten. Door deze overwinning blijven zij in het kielzog van Reflex op de tweede plek en kregen ze nog een bonus door het verlies van de nummer drie Inter Rijswijk waardoor de voorsprong op het team van Rijswijk nu vier punten bedraagt

Voor CAS CRM staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kenders Bouw DIO/Bedum om 19.30 uur in Swanla op et programma. Dit team uit Bedum staat op een negende plaats op de ranglijst.

DAMES:
Bodegraven - Zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in Bodegraven tegen VSTS en wisten dat het een zware opgave zou worden. VSTS wist uiteindelijk via de setstanden 13-25, 25-22, 23-25, 25-21 en 15-4 de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Coach René van Essen was met een kleine selectie en assistent Karen Knip vertrokken naar Bodegraven. In de eerste set stonden Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam in de basis. De dames van Jumbo ZVH begonnen goed en wisten met veel servicedruk de gastvrouwen onder druk te zetten, waardoor zij niet in hun spel konden komen. Zevenhuizen wist de vele rally’s vaak tot een goed einde te brengen en met 13-25 werd deze set binnen gehaald. De tweede set gaf een ander beeld te zien, de strijd ging gelijk op en de servicedruk van de eerste set kon niet ingezet worden. VSTS kon beter in het spel komen en bij 19-17 nam coach René van Essen zijn eerste time-out om zijn team weer op het goede spoor te krijgen. Dit lukte niet en VSTS wist in de eindfase de grip op de wedstrijd vast te houden en deze set met 25-22 afsluiten.

In derde set wisten de dames van Jumbo ZVH zich te herstellen en kon meer druk op de VSTS verdediging uitoefenen. Bij 6-6 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit, in het veld kwamen Rianne Hulst en Demi van Es binnen de lijnen voor Chiara Broek en Michelle van der Knaap-Bijl. Het score verloop ging op en neer en bij 15-12 werd de te wissel terug gedraaid. Langzaam maar zeker wist Jumbo ZVH het score verloop in hun voordeel te brengen, mede door het sterke spel van de middenaanvallers. In de eindfase wist Chiara Broek met haar service de stand naar 23-25 brengen. Coach René van Essen, bracht in de vierde set Demi van Es en Rianne Hulst binnen de lijnen. VSTS rook dat er kansen lagen en wist met hun service, snel punten te scoren en een groot gat te slaan. Bij 16-5 kwam Sonja van Mil voor Rianne Hulst weer in het veld, maar het effect bleef uit. Bij 20-16 kwamen Chiara Broek en Sonja van Mil weer in het veld. Er werd weer punten gescoord, maar de achterstand was te groot om te verkleinen en de Zevenhuizense dames moesten toezien dat deze set met 25-21 naar VSTS ging en een vijfde set de beslissing moest brengen. In de vijfde set stond de eerste basis weer in het veld, maar deze kon het niveau van de eerste set niet halen. VSTS was ontketend en Jumbo ZVH kon niet tot scoren komen en moest lijdzaam toezien dat VSTS deze set met 15-4 won.

Het team van Jumbo ZVH blijft nog in e top vijf staan en VSTS is dichterbij gekomen. Voor aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Bende Services Thor uit Bergambacht om 16.15 uur in Swanla op de rol. In de eerste ontmoeting was Thor met 3-1 de winnaar. Voor de dames een kans om zich te revancheren.