Clicky

VV Groeneweg krijgt te weinig in 2-1 nederlaag bij Den Hoorn

Copyright Omroep Zuidplas

VV Groeneweg verloor zondag met 2-1 van Den Hoorn.

In Zevenhuizen zal men met gemengde gevoelens terugkijken op de wedstrijd aangezien het de vierde wedstrijd op rij was waarin Groeneweg goede speelde, maar na twee overwinningen smaakte deze nederlaag toch zuur.

Al vroeg kwam Groeneweg onder druk, maar tot echt hele grote kansen, op één schot van Kelsy Plaate van Den Hoorn leidde dit niet. Toch was het na een half uur Den Hoorn dat in een rommelige eerste helft scoorde. Plaate bereikte Tim de Kok aan de linkerflank. Zijn voorzet werd bij de tweede paal door Anthony Sintniklaas binnen gekopt. Groeneweg kwam echter snel terug. Freek Hoogeveen stak Maurice Eckhardt weg die vervolgens de assist afleverde op Mario van Dieren, waardoor de 1-1 op de borden kwam.

Den Hoorn leek daarna te scoren door een eigen doelpunt van Vincent Hof. Anthony Sintniklaas liep echter buitenspel en een pass op hem werd eruit gehaald waardoor scheidrechter Raymond Schippers correct handelde en de goal afkeurde wegen hinderlijk buitenspel. Kort daarna reageerden de gastheren nog verongelijkter. Een corner werd door Sintniklaas langs doelman Timber Borst gekopt maar Dyon van der Graaf bracht op de Zevenhuizense lijn redding. Volgens spelers van Den Hoorn had de bal de lijn gepasseerd, volgens het publiek maakte de borst van Van der Graaf hands en volgens de scheidsrechter was de actie van Van der Graaf legaal en correct. Dat leidde tot een hoop consternatie en een gespannen sfeer op en rond het veld.

In de tweede helft viel Groeneweg aan maar scoorde Den Hoorn. Sintniklaas werd door zijn middenveld het strafschopgebied in gestuurd en schoot onberispelijk raak. Groeneweg drukte nog aan in een onvriendelijke slotfase aan en raakte via Van Dieren nog de lat. Een goal zat er echter niet meer in waardoor de Zevenhuizenaren verloren.

Door de nederlaag blijft Groeneweg op de dertiende plaats met negen punten, vier punten voor de nummer laatst VELO.