Clicky

NHC de IJssel verlaat met opgeheven hoofd bekertoernooi

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van NHC de IJssel zijn er niet in geslaagd om een stunt te veroorzaken tegen het hoger spelende Roomburg. Na een 3-3 in reguliere speeltijd brachten shout-outs de uitkomst die in het voordeel van Roomburg was.

In een gezapige eerste helft was het NHC de IJssel die het eerste scoorde. Mark van Heezik ronde een goede counter af. Roomburg zette daar weinig tegenover.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los. Roomburg scoorde de 1-1, waarna het Joël Waasdorp was die de Nieuwerkerkers weer de voorsprong gaf. Direct na de 2-1 sloeg Roomburg echter weer toe met de 2-2. Voor de derde maal kwam De IJssel op voorsprong. Ditmaal via Berend Kranenburg die knap de bal over de Leidense doelman heen wipte voor de 3-2. Wederom scoorde Roomburg snel de gelijkmaker.

De laatste kans voor het nemen van shoot-outs was voor De IJssel, de strafcorner was echter niet aan de Nieuwerkerkers besteed. In de hectische shoot-outs bleek Roomburg beter.