Clicky

VV Capelle neemt drie punten mee uit Barendrecht

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft vandaag tegen Smitshoek een uiterst verdiende en zeer nuttige overwinning behaald. Na 90 minuten stond er 0-2 op het scorebord.

Blessures van Bram van Eijk, Phillipe den Hartog en Julian Agatowski, de laatste brak deze week op de training zijn middenvoetsbeentje en de schorsing van Bram de Bruin, die voor een ongelukkige actie tegen Xerxes 6 wedstrijden schorsing kreeg opgelegd, betekende voor Ton van Brremen, dat hij het elftal moest aanpassen.

Op het middenveld speelden vandaag Rutger de Bos, Omar Gommez Shee en John Fredy van Hijum. In de aanval stond Nassim Asrih vandaag samen met Kevin de la Parra en Luuk Kraaijeveld.

Smitshoek begon afwachtend en was uit op een gelijkspel en wilde via een counter proberen te scoren. De eerste kans was voor Smitshoek in de 6e minuut uit een vrije trap, maar het leverde geen doelpunt op,. Daarna was het de beurt aan Capelle en er volgden enkele goede kansen. Helaas leverde ook drie kansen op een rij geen goal op. In de 28e minuut was het wel raak. Een prima voorzet werd door uitblinker Rutger de Bos perfect ingeschoten. Capelle kreeg nog enkele kansen, maar net voor het verstrijken van de tijd van de eerste helft was het Smitshoek dat nog 2 mogelijkheden kreeg. Het bleef echter 0-1

De tweede helft was het aanvankelijk Smitshoek met het betere spel, maar tot echte kansen kwam men vrijwel niet. In de 55e minuut leek Jelle Pollemans de 2-0 te scoren, maar de keeper redde nog net. Smitshoek bleef op zoek naar de gelijkmaker en werd soms wat geholpen door de scheidsrechter, die wel heel vaak de vrije trap aan Smitshoek gaf en overtredingen op een Capelle speler over het hoofd zag. Verder floot de beste man een redelijke wedstrijd. Wegens wegtrappen van de bal bij een vrije trap van Smitshoek liep Omar Gomez Shee tegen een onnodige gele kaart op. In de 65e minuut kreeg Smitshoek een prima kans op de 1-1 maar gelukkig voor Capelle werd deze kans verprutst. In de 70e minuut moest de moe gestreden Boris Letterie, die na langdurig blessureleed weer zijn opwachting mocht maken gewisseld.

Net na deze wissel was het opnieuw een grote kans voor Smitshoek, maar even later viel de goal aan de andere kant. Kevin van de la Parra speelde zich prima vrij en gaf de bal voor het doel, waar Luuk Kraaijeveld prima voor zijn man kwam en de 0-2 binnenschoot. Smitshoek probeerde het nog wel, maar op het zware veld kregen steeds meer spelers met problemen te maken. In de 78e minuut moesten zowel de doelpunten maker Luuk als de geblesseerde John Fredy van Hijum naar de kant. Smitshoek kon niet echt meer een vuist maken en aan de andere kant miste Capelle in de counter helaas ook net het tikkeltje geluk, dat nodig was om de 0-3 op het bord te krijgen. De ingevallen Redouan Boulfalfal liep een paar keer buitenspel, waardoor een prima kans om zeep werd geholpen.

Capelle met een goede keeper Bradley van der Meer hield de nul en kan nu weer naar boven kijken. De achterstand op een veilige plek zonder p/d wedstrijden komt weer in zicht, omdat Spijkenisse vandaag van Xerxes verloor. Volgende week de tweede helft tegen Feyenoord en met deze strijd en passie kan men proberen de 1-0 achterstand weg te werken.