Clicky

Handen uit de mouwen op de Hennipgaarde

Copyright Omroep Zuidplas

Door de slechte weersomstandigheden op zaterdag 16 maart jl. werd de geplande tuinwerkdag op de Hennipgaarde uitgesteld.

Maar de natuur staat niet stil. Een rondje door de bloemen- en kruidentuin stemt ons vrolijk. De tuin ligt er goed bij, en bij de muurbloem die volop bloeit klinkt het gezoem van de bijen als muziek in de oren. De eerste hommelkoninginnen zijn op zoek naar nestgelegenheid en honderden jonge lieveheersbeestjes hebben we uit de grond naar boven zien kruipen. Heerlijk om de natuur zo te zien ontluiken.
Ervaar het zelf en neem eens de tijd om door de bloemen- en kruidentuin te lopen.

Wat wordt er gedaan deze dag?
 - In de bloementuin, de afgestorven zonnebloemen verwijderen;
 - In de bloementuin de afgestorven gele mosterd verwijderen en dit stuk schoffelen, zodat het zaaiklaar ligt;
 - Langs de rand van de akker die ingezaaid is met wintertarwe en een mengsel van akkerkruiden, bladrammenas uittrekken;
 - Dakpannen en stenen die in de paddenpoel zijn gegooid er uit vissen en terug aanbrengen in de schuilmuurtjes die aan de rand van de poel gemaakt zijn;
 - Stenen rapen op de kleine akker;
 - Afgestorven zonnebloemen verwijderen op de kleine akker.
 - Onder voorbehoud: het inzetten van palen bij de wilgensoorten. Omdat het boren van de gaten te zwaar werk is, is besloten dit te laten doen. Er is nog niet bekendt of dat deze week al kan gebeuren.

Zaterdag 30 maart wordt er gestart om 10:00 uur. Om 12:00 uur is er een pauze. Daarna wordt er doorgewerkt tot ca. 16:00 uur.

En kan je niet de hele dag, maar wil je wel een paar uur helpen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Voor een broodje, koffie en thee wordt gezorgd. Er wordt verzameld bij de picknicktafel in de Wilgengriend.

Aanmelden kan via info@natuurpolders.nl.