Clicky

IJsselvogels spelen gelijk in Hoorn

Copyright Omroep Zuidplas

Het is de IJsselvogels in Hoorn tegen Ados niet gelukt de noodzakelijke twee punten mee te nemen om de kans op behoud in de 2e Klasse in eigen hand te houden.

De ploeg startte ongekend slecht en keek in de 1e helft vrij snel tegen een 7-2 achterstand aan. Zoals vaker dit seizoen was dit te wijten aan de beperkte verdedigende druk. De tegenstander kon  voor 5 van die 7 goals vrij aanleggen. Het was alsof de ploeg nog wakker moesten worden en dat verwacht je natuurlijk niet bij een allesbeslissende wedstrijd, waarbij je van begin tot eind tot de tanden gewapend moet zijn! Daar tegenover laat IJsselvogels vijf vrije ballen onbenut, scoor je niet mee en is een zware inhaalwedstrijd een feit. Bij rust gelukkig nog een alleszins schappelijke tussenstand 9-6.
In de rust andere vaste afspraken gemaakt en na 12 minuten een 10-11 voorsprong! Helaas konden wij de bevochten voorsprong niet uitbouwen en was het qua stand stuivertje wisselen met een 18-18 als eindresultaat.

Opnieuw brachten onze spitsheren niet wat van hen werd verwacht. Met 1 velddoelpunt en 5 benutte stippen staat er een uiterst mager resultaat achter hun naam. Gelukkig nam Leon Blijenberg zijn verantwoordelijkheid en scoorde 6 belangrijke doelpunten en deed Lieke Verstoep het aan de andere kant met haar vele assists en 2 doelpunten.
Invallers uit IJsselvogels 3 Victor Blanken en Heidi Bos droegen met hun ervaring in de 2e helft kwalitatief bij aan de herwonnen stabiliteit van de ploeg.

Volgende week moet thuis gewonnen worden van de kampioen Kios om de minieme kans op handhaving. IJsselvogels heeft het echter niet meer zelf in de hand.
Ados moet dan namelijk wel van Refleks in Rijswijk verliezen.