Clicky

Moeizame overwinning voor CAS CRM – ZVH, dames Jumbo ZVH vallen in herhaling

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag speelde CAS CRM-ZVH de een na laatste thuiswedstrijd van de Topdivisie tegen Kenders Bouw-Dio uit Bedum, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van Bende Service Thor uit Bergambacht.

HEREN:
Zevenhuizen - Zaterdag speelde CAS CRM-ZVH de een na laatste thuiswedstrijd van de Topdivisie tegen Kenders Bouw-Dio uit Bedum, het team staat op een negende plaats. Na het verlies van de eerste set wisten de Zevenhuizense heren de wedstrijd via de setstanden 18-25, 26-24, 25-19 en 25-19 toch nog naar zich toe te trekken.

Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Gianno Beij en libero Mika Prins. Vanaf het begin kreeg CAS CRM te maken met een ploeg die alles of niets kon spelen en dit met een gedegen service kon onderbouwen en bij 4-8 moest coach Kristian van der Wel al een time-out nemen. Sporadisch wisten de Zevenhuizense heren scoren en bij 12-17 werd de dubbele wissel Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Gianno Beij uitgevoerd. Dit had niet het gewenste effect en bij 16-22 werd dit weer teruggedraaid. DIO bleef verdedigend overeind en kon deze set met 18-25 winnend afsluiten. In de tweede set ging nog steeds wisselend en bij 7-7 nam Max Nieuwstad het over van Gianno Beij. Het score verloop ging op en neer en telkens werd één punt voordeel weer door DIO teniet gedaan. Bij 15-17 nam coach Kristian van der Wel een time-out om zijn ploeg weer nieuwe impulsen te geven. Het duurde lang voordat het effect had, bij 17-18 kwam Ludrich Innocente voor Jan Jaap van Schuylenburg binnen de lijnen en CAS CRM bleef in de achtervolging. Bram Wiltenburg nam het stokje over van Timothy Scheffers en kon zijn aanvallers in stelling brengen. Aanvoerder Chris van Mullem wist met zijn service en drie meter aanval de stand in Zevenhuizense voordeel brengen (22-21). In deze eindfase werd het erg spannend en wist op het eind bij 25-24 zijn team op setpoint te brengen. Het sterke blok van Ludrich Innocente wist de set met 26-24 binnen halen.

Coach Kristian van der Wel liet in de derde set het team staan, die de tweede set had binnen gehaald. CAS CRM kon nu wel meer druk op DIO uitoefenen en kon langzaam een voorsprong opbouwen. Zowel serveren als blokkerend wist Ludrich Innocente goed te scoren en op de juiste momenten kwam Benjamin Parkinson ook tot scoren. Bij het setpoint wist Chris van Mullem het beslissende punt te scoren 25-19. DIO kwam in de vierde set wat beter uit de startblokken en kon met miraculeuze verdedigende acties punten scoren. Pas na 8-9 kon CAS CRM de stand in hun voordeel brengen en uitlopen naar 14-10. Deze werd niet meer uit handen gegeven en nu wist Thomas van Rij in deze eindfase een beslissende rol op te eisen en deze set met 25-19 afsluiten.

Door deze 3-1 overwinning blijft CAS CRM op slechts één punt achter op koploper Zalsman Reflex, de tegenstander in de laatste thuiswedstrijd op 13 april. Maar voor dat het zover is, gaan de Zevenhuizense heren naar Assen om het op te nemen tegen hekkensluiter Sudosa-Desto.

DAMES:
Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van Bende Service Thor uit Bergambacht. Werd vorige week met 3-2 verloren van VSTS in een wedstrijd die goed begon. Ook in deze thuiswedstrijd gebeurde dit, via de setstanden 25-12, 19-25, 25-21, 15-25 en 13-15 werd uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 door Thor gewonnen.

Coach René van Essen stelde de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo ZVH wist met Marleen van Vliet aan de opslag direct door te stoten naar een 6-2 voorsprong die onder de hoge service druk van Zevenhuizen uitliep en de eerste time-out bij 8-2 werd genomen. In de rally’s wist Jolien van Dam alle ballen van de grond houden en Jumbo ZVH pakte met 25-12 deze set. In de tweede set wist Thor onder de druk uitkomen en zelf druk te zetten op Zevenhuizen. Bij 12-13 werd een dubbele wissel door coach René van Essen uitgevoerd, Demi van Es en Rianne Hulst kwam in het veld voor Chiara Broek en Michelle van der Knaap-Bijl. In de eindfase wisten de gastdames nog wat terug te komen maar Thor hiel de teugels strak in handen en met 19-25 werd de stand gelijk getrokken.

In de derde set wist Jumbo ZVH zich te herstellen en kon nadat de dubbele wissel weer was ingevoerd meer afstand van Thor nemen en zorgde dat zij bij 12-8 hun eerste time-out moest nemen. Bij 16-13 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. Jumbo ZVH bleef in hun spel en had op het eind in Marleen van Vliet een sterke blokkeerder en aanvaller die deze met 25-21 wist binnen te slepen. In de vierde set gaf coach René van Essen de jeugd weer een kans, Rianne Hulst en Demi van Es kwam binnen de lijnen. Met veel service druk werd al snel een 7-2 voorsprong genomen. Echter dit konden de dames niet vasthouden en Thor wist door een sterke aanval en goed verdedigen de stand in hun voordeel te keren. Ook op het eind wisten ze het vast te houden en met 15-25 werd een vijfde set afgedwongen. In die vijfde set bleef het team staan en Thor bleef het goede spel doorvoeren. De service druk was hoog en er werd met een grote achterstand van kant gewisseld. Jumbo ZVH wist toch nog dichterbij te komen maar Thor gaf niets meer weg en met 13-15 werd het een 3-2 uitslag voor Thor.

Voor de ranglijst heeft deze uitslag geen grote gevolgen en de dames hebben volgende week rust en zullen het op zaterdag 6 april het in Veenendaal opnemen tegen Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV.

Foto: André Dirks