Clicky

Moerkapelse Floris Pilgram geselecteerd voor voorronde Kunstbende

Copyright Omroep Zuidplas

Op zondag 24 maart heeft de derde en laatste Selectieronde van Kunstbende, de jaarlijkse wedstrijd voor jonge kunstenaars, plaatsgevonden in WORM in Rotterdam.

Tijdens de Selectieronde Expo, Fashion, Film en Taal hebben ruim 40 jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar het beste van zichzelf laten zien. De volgende acts in de categorieën Expo, Fashion, Film & Taal zijn (in willekeurige volgorde) geselecteerd voor de Voorronde:

Expo
Kid Feng (Rotterdam)
Renée de Venster (Leiden)
Izzy Vogel (Dordrecht)

Fashion
Evelien Verf (Rijswijk)
Anna van der Werf (Voorhout)
Izzy Vogel (Dordrecht)

Film
Lina (Nieuwe-Tonge)
Joost Koppenaal (Alphen a/d Rijn)
Floris Pilgram (Moerkapelle)

Taal
Vienne Haagoort (Rotterdam)
Naomi Landman (Rotterdam)
Amara (Den Haag)

Op zondag 10 en 17 maart vonden de vorige Selectierondes plaats in respectievelijk het PAARD in Den Haag en het Maaspodium in Rotterdam. In het PAARD hebben de volgende acts zich weten te plaatsen voor de Voorronde: Categorie DJ: Thijs Buizert (Hellevoetsluis), Creeps aka Stefan Speelmeijer (Barendrecht) en Lars Uri (Leidschendam) en categorie Muziek: Doublle aka Lindi Konings & Lieke de Bondt  (Spijkenisse), Babette Zwinkels ('s-Gravenzande) en IDA, oftewel Myra-Ida van der Veen (Leiden). In het Maaspodium gingen de volgende acts door naar de Voorronde: Categorie Dans: Amara (Den Haag), Afro Fabulouz (Wateringen), Exploding DFL (Rijswijk) en categorie Theater: F!ES (Utrecht), Theater Tortilla (Dordrecht) en Nina Ruder (Schiedam).

Op zondag 14 april strijden de winnaars van de Selectierondes nogmaals tegen elkaar in Korzo in Den Haag in de provinciale Voorronde. De 1e prijswinnaars van deze Voorronde mogen deelnemen aan de landelijke finale op 29 juni in De Westergasfabriek in Amsterdam en strijden tegen de winnaars uit de andere provincies.

Win je de landelijke finale? Dan win je een optreden op Lowlands 2019, én een mainstage in je categorie, oftewel Expo in het Stedelijk Museum Amsterdam, Fashion gaat naar FashionClash 2020, Film wordt vertoond op IFFR 2020 en Taal gaat performen op het Wintertuinfestival 2019. Voor meer informatie over het traject, de finale en mainstages: www.kunstbende.nl.