Clicky

VUC effectiever dan VV Groeneweg

Copyright Omroep Zuidplas

VV Groeneweg speelde zondag een goede pot waarin het uiteindelijk aan het kortste eind trok.

Op sportpark Van ‘t Verlaat in Zevenhuizen won VUC met 4-2 van de ploeg van René van Beek.

Na elf minuten was de eerste grote kans voor Robin Zuierveld, maar zijn inzet die in de kruising leek te belanden werd stijlvol gepakt door VUC-doelman Steven Verstraten. Het restant van de eerste helft golfde heen en weer. Maar Groeneweg gaf de 0-0 ruststand vlak voor de rust weg. Een misverstand achterin leidde tot de 0-1 van Youri Buwalda.

De tweede helft gaf hetzelfde golvende beeld waarbij Danny de Jel na een uur spelen  met een volley de Haagse marge op twee bracht. Invaller Maurice Eckhardt deed echter direct wat terug namens Groeneweg door een voorzet van Coen Hoogeveen raak te knikken.

In de slotfase kwam VUC op 1-3 via een laag schot van Buwalda. De 1-4 was een parel van Gino van der Klein in de rechterkruising, vijf minuten voor tijd. Toch gaf Groeneweg niet op. Eckhardt gaf kort na de 1-4 de bal hoog voor Freek Hoogeveen kopte terug, Reinier Clazingh legde af en Jos Pieter Hordijk drukte ragfijn af voor de 2-4.

De nederlaag van Groeneweg zorgt ervoor dat de ploeg op de voorlaatste plaats blijft met negen punten. De Zevenhuizenaren zien Zwervers met 3 punten uitlopen.