Clicky

VV Moerkapelle zwicht in tweede helft voor fysiek stevig en sterker Kamerik

Copyright Omroep Zuidplas

VV Moerkapelle speelde zaterdag jl. de uitwedstrijd tegen v.v. Kamerik.

Twee maanden terug pas speelden we de thuiswedstrijd waarin we een punt uit het vuur hadden weten te slepen. Kamerik zet vanaf die tijd een hele goede reeks neer en is zeker na de forse overwinning van vorige week in de winning moed. Moerkapelle moest vanmiddag in Kamerik aantreden zonder de twee middenvelders Van de Hoven en De Bruijn.

Kamerik begon van meet af aan met stevig spel proberen druk te zetten op de verdediging van Moerkapelle. Dat lukte aanvankelijk niet en na de eerste fase wist Moerkapelle onder deze druk uit te spelen. Een schot van Van Dommele ging net over. Beide partijen hielde elkaar in de fase er na nog redelijk in evenwicht, hoewel de thuisclub er regelmatig (te) stevig in ging. Onder meer Verweij en Van der Bas,  maar ook andere spelers van Moerkapelle, moesten soms stevig incasseren. Kennelijk was dit vanmiddag de maatstaf ! Wel ontving van Dam voor een ogenschijnlijk lichte overtreding de eerste gele kaart van de middag. In de 40ste minuut wist Kamerik, eigenlijk uit een ongevaarlijk moment, uit een corner de score van de middag te openen. De bal werd vlak voor de verdediger van Moerkapelle langs netjes in de korte hoek binnen getikt. Moerkapelle pakte direct daarna de draad goed op en Van Dam schoot nog geen minuut later tegen de onderkant van de lat. En nog geen minuut later was het Verweij die er op links van door ging en binnen het strafschop gebied hardhandig werd neergetrokken.De scheidsrechter was deze situatie niet ontgaan. Hij floot voor de penalty die keurig door Koolhaas werd benut. Zo gingen beide ploegen met een tot dan toe terechte 1-1 stand de rust in, hetgeen de krachtsverhouding voor rust goed weer gaf.

Kamerik zette na direct na rust een extra tandje bij. Ging de duels nog steviger aan en kreeg mede daardoor de overhand. Na enkele minuten belande de bal na een misverstand achterin bij Moerkapelle in het zijnet. Kamerik bleef de druk opvoeren, Moerkapelle had hier vandaag moeite mee. In de 62ste minuut stond de goede spits Das van Kamerik plots geheel vrij in het strafschopgebied. Zo een kans moet je hem niet geven, hij weet daar wel raad mee. Hij wist feilloos keeper Sloof te passeren. De voorsprong voor de thuisclub was hiermee een feit. Kamerik zette door en zoals gezegd het harde spel mocht vrijelijk worden gespeeld. Enkele minuten later bleef een veel te zware overtreding op Van de Bas op het middenveld onbestraft en werd met de hand gemakkelijk weggewuifd(!). Kamerik kon daardoor vrij doorlopen op het doel van Moerkapelle. De 3-1 werd gescoord, protesten hadden geen zin en de wedstrijd was hiermee eigenlijk gespeeld. Moerkapelle wisselde nog wel en probeerde ook wel de aanval te zoeken maar kon nauwelijks gevaarlijk meer worden. Een kwartier voor tijd kwam met de 4-1 de definitieve beslissing. Een handig kort genomen corner op de toelopende spits Das, die draaide en gaf een perfecte voorzet op de lange de Wit van Kamerik die de bal binnen kopte. Het mooiste moment van de wedstrijd en een schitterend moment voor de thuisclub werd bewaard tot vlak voor het eindsignaal. Vanaf grote afstand zag de Kamerik middenvelder kans zich vrij te draaien en met een wel gemikt prachtig schot in de kruising de eindstand op 5-1 te bepalen. Gelet op de eerste helft een wat geflatteerde uitslag, maar Moerkapelle speelde vanmiddag onder het gemiddelde niveau van afgelopen weken, daarvoor waren wel enkele redenen aanwijsbaar. Kamerik verdiende de overwinning vanmiddag. Volgende week speelt Moerkapelle 1 niet. De week erna speelt Moerkapelle thuis tegen VEP 1 uit Woerden.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Jaron van Dommele, Thijs van Nieuwkoop, Thom van den Berg, Joop van Beek, Frank van der Bas (70: Pieter Verweij), Marnix den Ouden, Harmen Verweij, Tim Koorevaar (80: Mischa Slingerlang), Harmen Verweij, Michael Koolhaas, Timon van Dam,