Clicky

NPC nadert ontknoping, 13 speelronde gespeeld

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 23 maart werd de dertiende en tevens de een-na-laatste speelronde van de Nationale Petanque Competitie gespeeld.

Eén van de laatste kansen om wedstrijdpunten te pakken. En daar maakte de teams van JBC Nieuwerkerk gretig gebruik van.

Het eerste team speelt in Delft gelijk tegen MIDI 2. Een mooi resultaat, maar niet voldoende om het team uit de gevarenzone te halen. Het team dreigt te degraderen naar de vijfde divisie.

JBC Nieuwerkerk 2 was in Sleeuwijk te sterk voor Altena 1. Met een mooie uitslag van 7 – 1 won zij overtuigend en verstevigde daarmee haar tweede plaats in het klassement.

De Nieuwerkerkse velden vormden het strijdtoneel van JBC Nieuwerkerk 3 en Francophiles 3. Dit was wellicht de belangrijkste wedstrijd van de dag, omdat JBC Nieuwerkerk 3 op koers voor promotie ligt. Die koers is ongewijzigd gebleven, want de Nieuwerkerkers wonnen eveneens met 7 – 1. Met nog maar 1 speelronde te gaan is de felbegeerde promotie dus binnen handbereik.

Ook op zondag werd er overigens petanque gespeeld. En wel met internationale gasten. Tijdens deze mooie dag speelden 29 Nederlandse en 26 Belgische dames van verschillende verenigingen vriendschappelijke wedstrijden.

Onbewust vormde dit een goede oefening voor de andere grote wedstrijden die dit jaar op de kalender van de vereniging staan. Zo zal het Nieuwerkerkse Boule-o-Drome dit jaar ook het decor van het NK Petanque vormen, dat op 31 augustus en 1 september gespeeld zal worden.