Clicky

Promotie glipt door de vingers voor Barracuda in de Nationale zwemcompetitie

Copyright Omroep Zuidplas

Dit weekend werd de vierde (en tevens laatste editie van dit seizoen) wedstrijd in de Nationale zwemcompetitie gezwommen in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht.

In de Nationale Zwemcompetitie strijd Barracuda als vereniging samen met 32 andere zwemverenigingen, in de B-klasse, tegen elkaar. De beste zes verenigingen in deze klasse promoveren naar de A-klasse.

De wedstrijd begon goed met een eerste plek en een persoonlijk record (PR) op de 200 meter vlinderslag van Emiel van Beusekom, ook Martijn van Noort zorgde voor vuurwerk met een eerste plek en een PR van maarliefst 14 seconden op de 200 meter rugslag. Daarna zakte de prestaties iets in tot Jinth Engelse van zich liet spreken op de 50 meter vlinderslag, een eerste plek met een mooie PR.

Na de pauze werd er hard aan de medaille spiegel gewerkt, eerste en tweede plek voor Denise Boereboom en Melissa van der Heijden op de 100 meter rugslag en niet veel later een volledig podium voor Barracuda op de 50 meter vlinderslag met Thygo van de Peppel, Adam Ziat en Dylan Dortland. Afsluitend op de 8x 50 meter estafette vrije slag gemengd werden de twee teams van Barracuda respectievelijk eerste en derde.

Daarna begint voor hoofdtrainer Walter Rolloos het wachten op de uitslagen van de andere verenigingen in de B-klasse, gaande weg de dag blijkt dat met een achtste plek de promotie door de vingers is geglipt.