Clicky

CDA Zuidplas brengt onveilige verkeerssituaties in kaart

Copyright Omroep Zuidplas

CDA-Zuidplas vroeg inwoners om aan te geven welke verkeerssituaties binnen Zuidplas zij als onveilig ervaren, en daar kwamen behoorlijk wat reacties op binnen.

Van kuilen in het wegdek en gevaarlijke vangrails tot ontbrekende zebrapaden en onduidelijke kruisingen. Raadslid Pien Meppelink: “Dat een verkeerssituatie op papier veilig is, wil niet zeggen dat de daadwerkelijke gebruikers dat ook altijd zo ervaren. Tijdens de verkiezingen heeft het CDA ook steeds gezegd hier iets aan te gaan doen, want objectieve en subjectieve veiligheid kunnen behoorlijk uit elkaar liggen. Juist daarom is het zo belangrijk om goed te luisteren naar de inwoners, als ervaringsdeskundigen kunnen zij ons de weg wijzen. Je steekt niet over met statistieken, maar met je lijf en leven.”

Met een aangenomen motie initieerde CDA, samen met PvdA/GroenLinks, tijdens de begrotingsbehandeling dat het budget voor verkeersveiligheid eenmalig verdubbeld moet worden om de meest urgente locaties aan te pakken. Om het college te motiveren om zo spoedig mogelijk met dit extra geld aan de slag te gaan, maakte Meppelink een ronde door Zuidplas om alle door inwoners aangedragen locaties te bekijken en in kaart te brengen. Het college ontving een omschrijving van alle locaties en een illustratieve kaart, waarop in het bijzonder de vier meest genoemde ‘onveilige’ verkeerssituaties zijn uitgelicht. Meppelink is dankbaar voor alle reacties die het CDA van de inwoners heeft mogen ontvangen en hoopt dan ook dat het college deze locaties als eerste onder de loep neemt en aanpakt.

De vier meest genoemde locaties zijn extra belicht op de kaart:
- Nieuwerkerk aan den IJssel: Oversteek  Zuidplas laan ter hoogte van Comeniuscollege
- Zevenhuizen: Kruising Burgemeester Klinkhamerweg-Zuidplasweg-Noordelijke Dwarsweg
- Moerkapelle: Nassaustraat
- Moordrecht: Kruising Middelweg-Land voor water.

Pien Meppelink heeft ook een brief geschreven aan het college over de onveilig verkeerssituaties. Deze brief is hier te lezen.