Clicky

Recreatieschap Hitland compenseert leed bomenkap Hitlandselaan

Copyright Omroep Zuidplas

Inwoners uit de gemeente Zuidplas kunnen vanaf komende week op vertoon van de afvalpas gratis een zak haardhout halen. 

Het hout is afkomstig van de bomenkap aan het Hitlandselaan te Nieuwerkerk aan den IJssel welke maandag 1 april zal beginnen,

Recreatieschap Hitland en de gemeente Zuidplas denken op  deze manier de ergenis van veel inwoners over de voorgenomen bomenkap te kunnen compenseren. Dit laat het reacreatieschap Hitland weten: ''Met onze openhaardhout actie proberen wij de ergenissen en onvrede te verminderen.''

De plannen tot het kappen van de 230 bomen langs de Hitlandselaan in Nieuwerkerk zorgde eerder voor veel discussie op social media. Veel mensen reageerden geschokt en teleurgesteld op de plannen van het reacreatieschap. Volgens Park Hitland zouden de bomen leiden tot onveilige situaties voor weggebruikers. Met de actie willen de instanties goodwill kweken bij onze inwoners verteld Andries van der Jagt namens Park Hitland.

“Inwoners kunnen zo in het bezit komen van een uniek stuk hout. Naast het opstoken in de haard van de houtblokken kan het hout ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Zo zagen de bomenkappers vanaf aanstaande maandag, als de werkzaamheden beginnen, op verzoek ook planken van de omgezaagde bomen. eventueel kan de creatieve Nieuwerkerker hiervan een echt Hitlandselaan bankje maken. Een unieke mogelijkheid dus”.

Het afhalen van vers hout kan dus vanaf aanstaande maandag 09:00 uur aan het begin van de Hitlandselaan alwaar de bomenkap deze dag zal starten. De Hitlandselaan zal vanaf deze dag ook gesloten zijn voor het verkeer. Op vertoon van de afvalpas krijgt met 1 zak openhaardhout.

Maar ook naast het afvalbrengstation Nieuwerkerk kan men bij de kassa’s van supermarkt Jumbo en Albert Heijn in winkelcentrum Reigerhof kan men op vertoon van de afvalpas maximaal 1 zak “Hitland” openhaardhout mee krijgen.