Clicky

Doelpuntrijk gelijkspel tussen VV Groeneweg en VELO

Copyright Omroep Zuidplas

VV Groeneweg heeft vandaag op het eigen sportpark Van ‘t Verlaat gelijkgespeeld tegen VELO. Op de zonnige zondag regende het doelpunten: 5-5.

Al vroeg gaat het mis voor Groeneweg. VELO-spits Tonny van der IJssel loopt weg uit de Groeneweg-defensie en schiet de 0-1 op de borden na vier minuten. Tot overmaat van ramp tikte Irshan Jagbandhan in de 12e minuut de 0-2 binnen uit een vrije trap.

Groeneweg herstelde zich en via een goede loopactie van Luke Schaaf werd Freek Hoogeveen bediend die diagonaal de aansluitingstreffer maakte. Één minuut later, in minuut 28, bracht VELO de marge weer op twee door een kopbal van Dennis van Rijn. Zeven minuten voor tijd verdubbelde Freek Hoogeveen zijn seizoenstotaal in één wedstrijd. Met het hoofd kopte hij een variantcorner in de kruising.

In het begin van de tweede helft deed Groeneweg het een stuk beter. Coen Hoogeveen benutte na zeven minuten een penalty en Robin Zuierveld bleef koel oog in oog met doelman Roy van Oossanen: 4-3. Vervolgens bogen invallers aan de kant van VELO. Van afstand schoot Boyd Roodnat raak na een afgeslagen corner. In minuut 78 deed Koen Starrenburg dat nog eens dunnetjes over. Met een volley drukte hij kiezelhard de 4-5 op de borden.

In de absolute slotfase drukte Groeneweg aan, VELO counterde. In de scrimmage was het echter diep in blessuretijd good old Maurice Eckhardt met de 5-5.

Door het gelijkspel blijft Groeneweg dertiende met tien punten. Vier punten voor op VELO dat op de directe degradatieplaats staat.