Clicky

Ook PvdA/GL maakt zich zorgen om leerlingenvervoer

Copyright Omroep Zuidplas

Na de SP heeft ook PVDA/GroenLinks zijn zorgen geuit om het leerlingenvervoer na het faillissement van Taxi Wegman uit Ameide.

De fractie van PvdA/GroenLinks maakt zich zorgen over de gevolgen voor leerlingen die gebruik moeten maken van het leerlingenvervoer. Het zijn vaak leerlingen die met extra aandacht van huis moeten worden opgehaald en teruggebracht van huis naar school.

Er ontstaat nu een grote onzekerheid voor deze leerlingen en hun ouders.

''We zien als fractie wederom een wijziging van een aanbieder voor dit soort vervoer. Dit is geen goed teken. We gaan het college vragen naar de oorzaak van het faillissement en naar de manier waarop dit ondervangen gaat worden, zodat de zorg voor deze leerlingen geborgd kan worden'', aldus PvdA/GL raadslid Martin Damen.

Damen vervolgt: 'Als fractie van de PVDA/GroenLinks vinden we dat bij aanbesteding van dit soort vervoer er goed gekeken moet worden naar de financiële voorwaarden en welke dienstverlening er dan mogelijk is. Vaak moeten aanbieders van deze zorg tegen te lage prijzen inschrijven waardoor de kwaliteit in het geding kan komen, de medewerkers moeten werken onder minder goede arbeidsvoorwaarden en we als gemeente/inwoners het risico lopen voor een faillissement.''