Clicky

Rijnvogels in Katwijk nipt te sterk voor VV Capelle

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft in een spannende en boeiende wedstrijd met 1-0 verloren van FC Rijnvogels

Onder moeilijke en koude omstandigheden heeft Capelle geknokt tot en met de laatste minuut, maar een strafschop in de 61e minuut bracht uiteindelijk de beslissing.

In de eerste helft waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd en de betere kansen waren voor Capelle, maar ook Rijnvogels kreeg enkele goede mogelijkheden. Uitblinker aan Capelle zijde was vanmiddag Bradly van der Meer, die Capelle ook in de wat moeizame 2e helft van de zijde van Capelle, erg lang in de race hield met een aantal uitstekende reddingen.

Al in de eerste minuut moest Bradly handelend optreden, toen op links Rijnvogels wel erg gemakkelijk kon doorgaan. Daarna was het de beurt aan Capelle maar Luuk Kraaijeveld, die een wat ongelukkige wedstrijd speelde, kreeg enkele kansen niet omgezet in een goal. Het spel golfde vaak erg snel op en neer en na een bal op de paal van Rijnvogels kreeg in de 11e minuut na een counter ook Luuk de bal niet in het doel. In de 18e minuut leek Capelle dan toch te scoren maar de inzet van Kevin van la Parra werd door een speler van Rijnvogels van de lijn gehaald.

De scheidsrechter, die een uitstekende wedstrijd floot, liet veel toe en dat kwam het spel en de snelheid van het spel ten goede. In de 26e minuut moest Kai Fens een speler van Rijnvogels stoppen ten koste van een gele kaart. Tegen het einde van de eerste helft enkele corners van Rijnvogels, Bradly loste één keer de bal, maar er werd niet gescoord. Net voor rust een laatste grote kans voor Rijnvogels, maar de bal verdween naast het doel.

Na rust verving Redouan Boulfalfal Luuk Kraaijeveld en deze invaller speelde vandaag een goede wedstrijd in tegenstelling tot zijn eerdere invalbeurten. In de 48e minuut ging het bijna mis. Nassim Asrih verspeelde ongelukkig de bal en Rijnvogels kreeg bij de snelle uitbreek een goede kans, maar Bradly bracht weer redding. Enige tijd lang was Rijnvogels toen de betere ploeg en Capelle liep vaak achter de feiten aan. Er toonde zich later weer een herstel in, maar in de 61e minuut ging het toch mis. Kai Fens en Omar Shee konden de aanvaller van Rijnvogels niet van de bal krijgen en een sliding van achteren van Omar Shee betekende een strafschop, die door Jaap van Duin onhoudbaar werd ingeschoten.

Capelle wisselde enkele malen. Bram van Eijk en Nassim Amaarouk kwamen in het veld en ook Kai Fens ging mee naar voren. Vanzelfsprekend kreeg Rijnvogels hierdoor erg veel ruimte, maar Bradly van der Meer stond steeds een 2e treffer van de ploeg uit Katwijk in de weg.

In de 89e minuut leek Capelle toch nog loon naar werken te krijgen. Kai Fens schoot prachtig binnen leek, maar met een laatste krachtsinspanning tikte de keeper van Rijnvogels de bal nog over de lat. Ook de laatste super mogelijkheid van Rijnvogels werd in blessuretijd niet meer in een goal omgezet, zodat een strijdend Capelle uiteindelijk voor de 2e week op rij met 1-0 tegen een club uit de bollenstreek verloor.

Volgend weekend moet Capelle 2x aan de bak. Op zaterdag tegen Zwaluwen en Tweede Paasdag tegen DFS. Beide malen wordt thuis gespeeld.