Clicky

Paas ontbijt voor Barracuda en NieMo

Copyright Omroep Zuidplas

Ongeveer 70 zwemmers van Barracuda en NieMo begonnen zaterdag om 7:30 aan een gezamenlijke training, tijdens de training konden diverse vrijwilligers zich druk maken om 100 eieren, kilo’s paasbrood en natuurlijk heel veel chocolade eieren op te dienen aan tafel

Na de training kon iedereen zijn buik vol eten aan al dat lekkers.

Er moest ook nog gezwommen worden dit weekend, in Eindhoven welteverstaan. Melissa van der Heijden had zichzelf voor drie afstanden gekwalificeerd waarvan ze op de 100 meter vlinderslag haar PR verbeterde naar een mooie 1:07.22 en daarmee ook het oude clubrecord van Petra de Groot uit de boeken zwom.

Ook de junioren moesten naar Eindhoven voor de Junior Swim Cup waar Emma Verkuijl en Anouchka Bos beide een verbetering van hun persoonlijke tijd (PR) hadden op de 100 meter vrije slag, in een deelnemers veld van maar liefst 178 zwemmers in hun leeftijd categorie werden ze respectievelijk vijfde en eenentwintigste. Bij de 100 meter schoolslag evenaarde Bos haar eigen clubrecord 1:23.83 en tekende in een deelnemersveld van meer dan 100 zwemmers voor de zesde plek.

Bij de heren had Reinier Velthuijs een verbetering van bijna een seconde op de 50 meter schoolslag en op de 100 meter schoolslag verbeterde hij zichzelf met meerdere seconden.