Clicky

VV Groeneweg net niet langs GLZ Delfshaven

Copyright Omroep Zuidplas

VV Groeneweg pakte zondag een punt tegen GLZ Delfshaven. In Rotterdam speelde de ploeg van René van Beek met 2-2 gelijk.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam Groeneweg vroeg op achterstand. Samet Gorer schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak na zeven minuten voetbal. Groeneweg leek zichzelf vanaf de strafschopstip te gaan belonen. Coen Hoogeveen miste het buitenkansje. Broer Freek Hoogeveen maakte op slag van rust de verdiende gelijkmaker na goed terugkoppen van Robin Zuierveld.

Na rust bleef Groeneweg kansen missen. Toch kwamen de Zevenhuizenaren na een uur spelen op voorsprong. Een voorzet van Mike Karreman werd beheerst binnengetikt door Zuierveld. Pas na tachtig minuten kon GLZ wat terugdoen. Een onoplettendheid van de Groeneweg-defensie gaf de vrije kans op invalkeeper Luuk Gritter: 2-2.

Door het gelijkspel blijft Groeneweg dertiende met elf punten uit 22 wedstrijden. De veilige haven, de twaalfde plaats is twaalf punten weg. VELO staat vijf punten, maar een wedstrijd minder gespeeld, achter de Zevenhuizenaren op de laatste plaats.