Clicky

VV Moerkapelle neemt drie punten mee uit Zegveld

Copyright Omroep Zuidplas

VV Moerkapelle speelde zaterdag jl. de uitwedstrijd in Zegveld tegen Siveo ’60.

In de thuiswedstrijd in december jl. kon Moerkapelle goed meekomen en speelde gelijk. Siveo’60 stond aanvankelijk hoger op de ranglijst, maar is afgezakt naar de zesde plaats. Als Siveo '60 nog wilt blijven meedoen voor de nacompetitie zal er vanmiddag thuis alles aan gedaan worden om een goed resultaat neer te zetten, maar ook Moerkapelle zal na de overwinning van vorige week proberen te blijven aanhaken.

In de warming-up moest spits Koolhaas bij Moerkapelle afhaken en werd vervangen door Korevaar. Aanvankelijk begonnen beide enigszins aftastend aan de wedstrijd.  De eerste grote kans na ruim 10 minuten spelen was er voor Van Dam, maar vlak daarna wist Siveo ’60 de verdediging van Moerkapelle met een goed uitgespeelde kans te verrassen en was het zo maar 1-0 voor de thuisploeg.

Siveo ‘60 putte moed uit deze voorsprong en Moerkapelle was daarna even het overzicht kwijt. Slordig balverlies zorgde voor spannende momenten voor het doel van keeper Sloof. Een goed genomen vrije trap werd door Sloof gepareerd, maar Moerkapelle stond in deze fase flink onder druk. De thuisploeg creëert in deze fase  enkele goede kansen om de voorsprong te vergroten. Moerkapelle komt spaarzaam van de eigen helft af. Een van de aanvallen van Moerkapelle eindigt na een forse duw op Van den Hoven.

Siveo ’60 blijft aandringen en weer weet keeper Sloof een volgende goed genomen vrije trap voortreffelijk uit de bovenhoek van het doel te ranselen. Moerkapelle zet alles op alles op voor rust nog de gelijkmaker te verkrijgen. Dat lukte 4 minuten voor rust, uit een goed genomen vrije trap door H. Verweij weet Van Dam de bal binnen te werken.

Beide elftallen gaan rusten met een 1-1- gelijke stand waar de thuisploeg gelet op het spel wellicht nog de meeste moeite mee kan hebben.

Zoals de laatste wedstrijden al meer blijkt kan Moerkapelle ook een goede tweede helft spelen. Moerkapelle startte beter dan in de eerste helft en komt iets minder onder druk te staan hoewel in het eerste kwartier Siveo keeper Sloof nog enkele keren wist te bereiken. Na bijna een kwartier spelen schiet Van Dam de bal recht op de keeper van Siveo ‘60 af. Vlak daarna is het De Bruin die het met een goed schot probeert. Een aanval van Siveo ’60 wordt keurig onderschept door P. Verweij. Moerkapelle zoek met de vlijmscherpe Van Dam wederom de aanval op. Weer weet de keeper van Siveo te redden. Moerkapelle is de tweede helft duidelijk beter op dreef en wint heel veel duels. Het was wachten op de beslissende treffer van de gasten. De beloning volgt na 77 minuten voetballen. Van Nieuwkoop krijgt op het middenveld de mogelijkheid om door te lopen, niemand valt hem aan.

Met een goede pass weet hij Koorevaar te bereiken die aarzelt niet en weet de 1-2 zo binnen te tikken. Trainer Peters wisselt en brengt de dit seizoen langdurig geblesseerd geweest zijnde Arco Verweij in het veld. Net als vorige week stijgt de spanning, maar weet Moerkapelle zich goed staande te houden. Het lukte Siveo iet meer om nog een vuist te maken. Er volgt zelfs nog een hele goede kans voor Van Dam om de voorsprong uit te breiden, dat lukt net niet maar weet wel de overwinning binnen te halen. De tweede helft was het hard werkende team van trainer Peters de beter ploeg. Wederom een mooie teamprestatie nu ook al voor de derde keer dit seizoen in een uitwedstrijd.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Pieter Verweij, Thijs van Nieuwkoop, Thom van den Berg, Joop van Beek, Daniel van den Hoven, Marnix den Ouden (80: Arco Verweij), Remon de Bruin (66:Jaron van Dommele), Harmen Verweij, Tim Koorevaar, Timon van Dam.