Clicky

TC Nieuwerkerk met schrik vrij

Copyright Omroep Zuidplas

Tijdens de regio derby tegen LTC Spijkenisse slaagde de door blessures geplaagde landskampioen TC Nieuwerkerk er in na een 3-1 achterstand uit de singles de eindstand na de dubbels gelijk te trekken naar 3-3.

Met de blessures van kopman Stephan Fransen (arm) en Guy den Heijer (herstellend van gebroken duim) was het even schipperen met de opstelling van TC Nieuwerkerk. Den Heijer verscheen toch aan de start tegen Matthew Pierot maar haalde zijn normale niveau niet en ging in twee sets tenonder (6-2 6-2). Jeroen Camfferman daarentegen speelde een solide partij tegen Boy Vergeer (1-6 3-6) en trok hiermee de stand gelijk. Maar toen vervolgens Bart van den Berg in twee sets van Glenn Smits verloor (6-2 6-3) en invaller Alban Meuffels al aan het begin van de eerste set tegen Jannick Lupescu een lichte liesblessure opliep waardoor hij niet meer kon aanzetten, was ook dit punt voor de thuisploeg (6-2 6-2). Met een 3-1 achterstand zag het er somber uit voor TC Nieuwerkerk en leek een dikke nederlaag nabij.

Maar dat was buiten de veerkracht van de landskampioen gerekend. In de dubbel pakte Camfferman met Yoran Verschoor nog een punt tegen Weeda/Sollie (6-7 2-6). En tegen de verwachting van veel toeschouwers in trokken ook Den Heijer/van den Berg de winst in een supertiebreak naar zich toe (6-1 3-6 6-10), waarmee de stand gelijk werd getrokken en de Nieuwerkerkers opgelucht adem konden halen.

Maandag 22 april (tweede paasdag) staat de thuiswedstrijd tegen Leimonias, de nummer twee van de Eredvisie Heren, op het programma. TC Nieuwerkerk zal dan de nodige punten moeten halen voor een plek bij de eerste vier van de competitie die toegang krijgen tot de play-offs die op 15-16 juni op het eigen park plaatsvinden.

Op de foto: Yoran Verschoor