Clicky

VCN dames en heren sluiten seizoen af

Copyright Omroep Zuidplas

Laudame Financials VCN dames sluiten seizoen ’18-’19 af met winst en vijfde plek, heren stellen 5e plek veilig in Hengelo.

DAMES:
Laudame Financials VCN dames 1 sluit seizoen ’18-’19 af met winst en vijfde plek!
Het zal in de sporthallen afgelopen weekend weer een veel gehoord cliché zijn geweest: ‘wat is dat seizoen toch snel gegaan he?’. Maar ja, clichés zijn er niet voor niets. Ook voor ons voelde het aan alsof de thuiswedstrijd tegen VoCASA maximaal een maandje of twee geleden was, terwijl het toch echt al op 22 september was dat wij de winst in een vijfsetter mee naar Nijmegen moesten geven.

Omdat we de laatste twee wedstrijden niet wisten te winnen én we toch wel graag zo hoog mogelijk op de ranglijst wilden eindigen waren we erop gebrand om revanche te nemen voor de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen. Helaas was dat niet terug te zien aan het spel dat we in de eerste set lieten zien, door teveel eigen fouten en miscommunicaties kwamen we er eigenlijk niet aan te pas en moesten we de eerste set met 25-20 aan VoCASA laten.

De tweede en vooral de derde set lieten gelukkig een ander beeld zien. Er kwam meer pit en vuur in het spel, er werd veel verdedigd en goed afwisselend aangevallen en ook de mazzelballen vielen onze kant op. Met twee duidelijke uitslagen van 17-25 en 10-25 kwamen we op een 2-1 voorsprong.

VoCASA had blijkbaar besloten nog één keer alles te geven, want de vierde set liet weer een ander beeld zien. Door één serviceserie startten we de set met 5-0 achter en dat kwamen we niet meer te boven. Soms wat puntjes dichterbij, nooit over VoCASA heen en we lieten ze steeds weer weg lopen. Veertig punten later stond er dus een 25-20 op het telbord; tijd voor een tie-break!

De storm aan VoCASA-zijde was gaan liggen en Laudame Financials VCN dames 1 kwam weer back on track. Met veel plezier in het veld liepen we snel uit, en nu waren wij het die niets meer weg gaven. Een duidelijke 8-15 bezorgde ons de winst! Deze overwinning en het succesvol afsluiten van seizoen ’18-’19 werd gevierd met een gezellig bezoek aan de pizzeria in Wijchen.

Later op de avond bleek dat de winst ons op de vijfde plek in de eindrangschikking bracht. Na een wat moeizame eerste helft, waarin we onnodige punten lieten liggen en het even duurde voordat automatismen en afspraken ingeslepen waren, hebben we in de tweede helft de weg omhoog ingezet. Al met al een prima seizoen waar we op voort kunnen bouwen! Vanaf morgen is het tijd om kleine pijntjes te laten genezen, het vizier op seizoen ’19-’20 te richten en over een paar weken op welverdiende (zaal)volleybalvakantie te gaan!

HEREN:
VCN stelt 5e plek veilig in Hengelo

Al voor de laatste speelronde van het seizoen kon VCN spreken van een geslaagd seizoen. Als promovendus was handhaving vanzelfsprekend de eerste en belangrijkste doelstelling maar aan het begin van het seizoen werd er al met een schuin oog gekeken naar het linkerrijtje; zou dat mogelijk zijn? Het antwoord was er voor de wedstrijd al met een gegarandeerde 6e plek, maar zelfs de 5e plek was binnen handbereik! Hiervoor was op zaterdag 13 april één setje voldoende in Hengelo tegen de directe concurrent voor die 5e plek, Webton. De eerste wedstrijd van het seizoen werd in eigen huis met 3-1 duidelijk verloren van deze ploeg en kregen den Capellenaren een lesje in 'Topdivisievolleybal'. Naast de strijd om de 5e plek dus ook een interessante graadmeter; hoeveel is VCN gegroeid dit seizoen?

De eerste set begonnen Roland, Thomas, Ralph, Lucas, Cain, Martijn en Rogier. Hoewel de urgentie om de 1e set binnen te slepen werd gevoeld was het begin niet heel scherp; goede punten werden afgewisseld met slordigheden in met name de blokkering. Hetzelfde gold eveneens voor Webton wat leidde tot een gelijkopgaande strijd. In de slotfase wist VCN een versnelling te plaatsen met een goede serie. Webton kon niet mee en met 25-21 was de 1-0 voorsprong én de 5e plaats een feit!

Het spelbeeld van de 1e set zette zich verder door in het vervolg van de wedstrijd. Een niet altijd even goede maar zeker wel spannende wedstrijd! Webton wist in de 2e set de stand gelijk te trekken via 28-26. Vervolgens pakte VCN door met 25-22 om een 2-1 voorsprong te nemen.

De 4e set leek al snel uit te draaien op een deceptie voor VCN. De Capellenaren waren de weg plots kwijt en Webton pakte direct een 8-1 voorsprong. Maar puntje voor puntje wisten de Capellenaren zich terug te knokken in de wedstrijd en bij 24-24 was de schade nét op tijd gerepareerd. Vervolgens kwam Robert er op 25-25 in voor de service en met 2 gevarieerde services maakte hij direct het verschil; een 27-25 setwinst en 3-1 overwinning op Hengelo waren het gevolg!

VCN kan met trots terugkijken op het debuutjaar in de Topdivisie. Vergeleken met de start van het seizoen zijn er duidelijk stappen gemaakt. Behalve van de twee topteams, ZVH en Reflex, hebben de Capellenaren van alle teams minimaal eenmaal gewonnen. En ook de topteams heeft VCN het, getuige twee nipte 3-2 verliespartijen, zeer lastig weten te maken! Nu is het tijd om bij te komen en te bouwen richting volgend seizoen. De kern van het team blijft in ieder geval bij elkaar dus er is voldoende om op voort te bouwen.