Clicky

CKV Nieuwerkerk begint goed aan tweede helft veldcompetitie

Copyright Omroep Zuidplas

CKV Nieuwerkerk 1 en 2 hebben zaterdag de veldcompetitie hervat met thuiswedstrijden tegen de selectie van GKV.

Het werd een prachtige dag, niet alleen qua weer maar ook wat de resultaten betreft. Tweemaal winst en dus tevreden gezichten op een matig gevuld sportpark de Kleine Vink. Dit had uiteraard alles te maken met het begin van de meivakantie. De mensen die er wel waren zagen Nieuwerkerk 2 na een sterke eerste helft met 20-15 winnen van GKV 2. Nieuwerkerk 1 had het lang lastig met GKV 1. Toch was er bij rust een voorsprong van 10-8. In de tweede helft sloeg Nieuwerkerk een gaatje naar 16-10 om uiteindelijk met 20-17 te winnen.

Nieuwerkerk 2
Nieuwerkerk 2 schoot uit de startblokken. Bijna elke aanval was het raak en GKV kwam in de eerste tien minuten niet tot scoren. Het tweede speelde goed en nam een ruime voorsprong van 9-3. Een kleine minuten voor rust was het zelfs 11-4. Toen sloeg de klad er een beetje in bij Nieuwerkerk 2. Na een 11-6 ruststand liet de ploeg van Edwin Visser GKV 2 volledig terugkomen in de wedstrijd. Ruim een kwartier voor tijd was het zo plots 14-13. De sterk spelende Lotte Dingjan, die in prima vorm is, schoot toen de belangrijke 15-13 binnen. Nieuwerkerk 2 herstelde op tijd en liep uit naar 19-14 om met 20-15 te winnen. Een goede overwinning op een ploeg waar voor de zaal nog van werd verloren. In de zaal had GKV 2, een niveau lager, 14 wedstrijden op rij gewonnen. Bob v.d. Weide was met 7 goals topscorer. Ook Lotte was met 4 goals goed op dreef. TOP 2 won met 21-12 van PKC en dus blijft het verschil met de koploper vier punten. De volgende wedstrijd van Nieuwerkerk 2 is op 11 mei uit bij PKC 3.

Nieuwerkerk 1
Toen de vlaggenschepen van Nieuwerkerk en GKV aan hun wedstrijd begonnen was het nog warmer geworden op De Kleine Vink. Het leek wel zomer. GKV strijdt tegen degradatie. Eigenlijk is de formatie uit Gorinchem daar veel te goed voor. Er staat genoeg kwaliteit in het veld met o.a. broer en zus Niek en Nienke v.d. Weijden en schutter Kevin van Beest. Nieuwerkerk stond onder leiding van Jan van Essen en Edwin Visser, omdat Leon Simons ontbrak vanwege het WK met Oranje onder de 19.

Mats Rodenburg opende de score waarna GKV op 1-1 kwam uit een strafworp. Kevin van Beest en Ismay Bussing schoten vervolgens gelijk raak en zette GKV binnen drie minuten op een 1-3 voorsprong. De stand was al snel weer gelijk door twee mooie schoten van Niels Stuurstraat. De 4-3 was ook een prachtig schot van Cathy van Horik. Zeven minuten gespeeld. Daarna een mindere fase van Nieuwerkerk dat 10 minuten niet tot score kwam, ondanks voldoende kansen. Omdat Van Beest niet zoveel kansen nodig had en ook Mats den Besten raak schoot stond GKV lange tijd op een 4-5 voorsprong. In de 17e minuut dan eindelijk weer raak door Niels Stuurstraat, zijn derde.

Toen ging ook Koen Collée zich met de scores bemoeien. Met twee snelle treffers zette de aanvoerder van CKV zijn ploeg op 7-5. Maar niet veel later was het alweer 7-7. En weer vier minuten later 8-8 (stip Dani Hoogendoorn). De 8-8 werd gescoord door Ismay Bussing. Vanaf dat moment vond Babette Blok het wel welletjes. Ze gunde Bussing geen ruimte meer en werd zelf erg actief in de aanval. Dat leidde tot de fraaie 9-8 van Babette. Met zijn vierde bepaalde Stuurstraat vervolgens de ruststand op 10-8 voor Nieuwerkerk.

De eerste goal na rust was voor GKV, Van Beest met zijn derde. De kleine spits schoot scherp. Een belangrijke fase vervolgens in de wedstrijd met drie Nieuwerkerkse goals op rij. Een schot van Collée, een stip van Stuurstraat (actie Blok) en een schot van Blok. Tussenstand zo 13-9 na zeven minuten in de tweede helft. De 13-10 was weer van Van Beest maar daarna een prima goal van Collée (zijn 4e) en 14-10. Die goal duurde eigenlijk te lang. Collée en Hoogendoorn hadden een paar mooie combinaties samen, maar de afronding bleef achterwege. Nieuwerkerk hield GKV zo te lang in de wedstrijd.

Met tweede prachtige schoten leek Stuurstraat de wedstrijd definitief in het slot te schieten. In minuut 42 en 43 schoot hij zijn 6e en 7e treffer binnen. Ruim een kwartier voor tijd was het zo 16-10. Reden voor GKV om wat te wisselen. Dat had succes. Drie goals op rij in vier minuten en het stond 16-13. Maar daar was alweer Stuurstraat. Heerlijk schot en 17-13. Tien minuten voor tijd Cathy van Horik met haar tweede schot en 18-13.

In de laatste tien minuten gebeurde er niet meer zoveel aan Nieuwerkerkse zijde. Stuurstraat maakte vanaf de strafworpstip nog zijn negende treffer. GKV knokte zich toch nog behoorlijk terug met wederom drie goals op rij, van 19-14 naar 19-17. Nieuwerkerk moest zelfs nog even een Time Out nemen met nog vier minuten te spelen. Na de 20-17 van Babette Blok (haar 3e) was het verweer van GKV dan eindelijk over. Nieuwerkerk won na een degelijke en sportieve wedstrijd met 20-17.

Swift won helaas met 16-13 van HKC en houdt het gaatje op vier punten. Op 11 mei gaat Nieuwerkerk op bezoek bij Merwede in Sliedrecht.

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 9(2), Koen Collée 4, Babette Blok 3, Cathy van Horik 2, Mats Rodenburg 1 en Dani Hoogendoorn 1(1)

Doelpunten GKV: Kevin van Beest 5, Mats den Besten 4(1), Ismay Bussing 3, Ferry Gruyters 3, Maren den Besten 1 en Niek v.d. Weijden 1.