Clicky

VV Capelle en Zwaluwen komen niet tot scoren

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft op een warm en zeer matig bezet sportpark ’t Slot aan de ontmoeting met Zwaluwen uit Vlaardingen één punt overgehouden.

De wedstrijd eindigde zoals hij begon, want er werd niet gescoord. Capelle mag blij zijn met het punt, want Zwaluwen maakte, ondanks vaak ook maar een matige inzet, het meeste recht op de drie punten.

Capelle speelde vandaag angstig en zwak en een groot deel van de spelers haalde niet het niveau, dat voor een drie punter noodzakelijk is. Jelle Pollemans was vanwege te laat verschijnen, door trainer Ton van Breemen op de bank gezet. Erg lang zat hij daar niet want John Fredy van Hijum raakte al na enkele minuten ernstig geblesseerd en moest van het veld worden gedragen, zodat Jelle alsnog zijn opwachting kon maken.

Zwaluwen wilde zich op het warme sportpark ook niet erg druk maken, zodat er van aantrekkelijk spel weinig sprake was. Zwaluwen kreeg de betere kansen, maar of de afronding was verre van voldoende, of Bradly van der Meer greep in. Capelle kreeg slechts enkele kleine mogelijkheden, maar veelvuldig werd de bal van achteren te laat gespeeld, zodat de Capelle aanvallers steeds voor buitenspel werden afgevlagd.

Pas in de 40e minuut een vrij vlotte aanval Capelle, maar ook dat leverde geen goal op. De rust brak dan ook met de onvermijdelijke 0-0 aan.

In de tweede helft was het spel vaak niet om aan te zien. Capelle probeerde het wel, maar vaak werd de bal verkeerd ingespeeld, of werd de bal gewoon verspeeld en ook Zwaluwen ging steeds zwakker spelen. Voor een neutrale toeschouwer was de wedstrijd dan ook niet om aan te zien. In de 68e minuut werd spits Luuk Kraaijeveld gewisseld voor Redouan Boulfalfal, maar ook deze spits stond veelvuldig buitenspel of raakte de bal niet of niet goed, zodat er van echte kansen aan de Capelle kant geen sprake was.

Zwaluwen kreeg nog enkele goede kansen, maar ook een 100% kans werd door de Zwaluwen voorwaartsen tot opluchting van Capelle over geschoten. Bram van Eijk liep net voor tijd nog tegen een onnodige gele kaart aan. Hij wachtte te lang met afspelen, maakte na zijn balverlies een domme overtreding, die terecht met geel werd bestraft.

In de blessuretijd kreeg Capelle nog enkele corners, maar echt gevaarlijk werd men niet meer. Moeizaam dus één puntje en om onderin van de p/d plaatsen weg te komen, was eigenlijk 3 punten noodzakelijk geweest.

Maandag mag men proberen om tegen DFS deze 3 punten wel binnen te halen, zodat er in de laatste wedstrijden nog op Spijkenisse kan worden gejaagd. Het blijft allemaal nog mogelijk, maar dan zal het spel beter moeten zijn dan vandaag.